Anlık Bildirim

Grantsdale'in isimleri belli oldu !!!!

Intel'in yeni platformu olacak olan Grantsdale ailesinin gerçek isimleri belli oldu. Grantsdale kod adıyla üretilen bu platformlar, Intel'in Prescott ve Tejas kod adlı işlemcilerine evsahipliği yapmayı ve en gelişmiş özellikleri de beraberlerine sunmayı amaçlıyor. PCI-Express, Azzalia Audio desteği ve çift kanal DDR-II RAM desteği bunlardan sadece birkaçı...

Ailenin en hızlı üyesi olan ve i875'in yerini alacak olan Alderwood i925X adıyla satışa sunulacak ve aynı i875'teki PAT sistemi gibi bir hafıza hızlandırıcısına sahip olacak.

Grantsdale-P olarak adlandırılan ve i865PE'nin yerini alacak olan i915P, PCI-Express 16x, LGA-775 ve çift kanal DDR-II hafıza modüllerini destekleyecek. Ancak Hızlandırıcı teknoloji i925X'te kalacak.

Grantdale-G platformu ( i915G )  ise adından da anlaşılacağı gibi entegre grafik işlemcisi barındıracak. Intel Extreme Graphics 3 adlı grafik yongasım ile ilgili bazı dedikodulara göre bu GPU, DirectX 9'u destekleyen ilk entegre grafik yongası olacak.

Alt segmende ise Grantsdale-GV ( i915GV ), PCI Express 16x portu yerine AGP8x portu barındıran bir yonga olarak dikkat çekiyor. Grantsdale-GL ( i915GL ) ise sadece 533Mhz FSB desteği sunacak ve DDR-II yerine DDR modülleri destekleyecek ve onboard grafik yongası bulundurmayacak.

i925X ve i915P yongasetleri, ayrıca 4 adet SATA portu, 4 PXI 1x portu, Azzalia Audio yeongası ve yazın ortasında piyasaya sunulacak olan ICH6W güneyköprüsü sayesinde entegre Wi-Fi'ye sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim