Anlık Bildirim

Hercules Fortissimo III 7.1 İncelemesi

Grafik kartları yanında ses kartları da üreten Hercules son dönemde peş peşe 7.1 8 kanal ses kartlarını piyasaya sürdü. Bunların arasında en uygun fiyatlılardan biri de Fortissimo III 7.1 modeli. Yaklaşık 50$'lık fiyatıyla Dolby Digital EX 7.1 sesi Creative Audigy 2'lerin neredeyse üçte biri fiyata sunuyor.

Kart Cirrus Logic SoundFusion CS4624 DSP'si üzerine kurulmuş. Ama Hercules mühendisleri normalde 4 kanal olan bu çipi modifiye ederek ek kanalları işleyebilme özelliği kazandırmış. 48kHz'e kadar örnekleme yapabilen kart; Sensaura, Microsoft DirectSound 3D, EAX 1.0, EAX 2.0, A3D 1.0, I3DL2 , MacroFX , MultiDrive , ZoomFX , EnvironmentFX gibi standartları destekliyor.

Kartın üzerinde Ön kanallar, Yan kanallar, Merkez/LFE (Subwoofer), Arka kanallar/Kulaklık çıkışı, Line in / Mic in girişleri, MIDI / Game port girişleri ve Digital S/PDIF çıkışı bulunuyor. S/PDIF girişi ise direkt olarak PCB'nin üzerinde yerini almış.

Paketten çıkan CD'de Power DVD Ex (Power DVD'nin Dolby Digital EX 6.1 ve 7.1 sesi çözebilen özel versiyonu), Acid Xpress, Hercules Mediastation III ve sürücüler yer alıyor. Özellikle kaliteli sürücüler ve ayrıntılı ayarlar kartın değerini bir kat daha arttırmış.

Sonuçta mavi PCB'si, zengin yazılım paketi, kaliteli ses çıkışı ve 7.1 kanal sayısı ile kart, 50$'a gerçekten ondan beklediğiniz her şeyin daha fazlasını veriyor. Dolayısıyla eğer Türkiye'de bulabilirseniz mutlaka bir göz atın derim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim