Anlık Bildirim

IEEE, Ethernet standardını 400Gbps-1Tbps arasına çekmek için çalışma yapıyor


Ethernet bağlantısındaki standartları belirleyen organizasyon olan IEEE, bağlantı hızlarını 400Gbps-1Tbps arasına çekmek için çalışma başlattığını duyurdu.

Organizasyon, yüksek hızda Ethernet konsensusu oluşturdu ve bu yapıya IEEE 802.3 adını verdi. Konsensusa davet edilenler ise telekomünikasyon, veri merkezi, ağ sistemleri, ağ depolama gibi sistemlerin kullanıcı ve üreticileri ile bireysel katılımcılar oldu.

Konsensus, organizasyonun devamlı yükselen çoklu uygulamaların global genişbant ihtiyaçlarını analiz eden IEEE 802.3 raporuna bağlı olarak çalışacak. Rapor, ağların 2015 yılında 1Tbps, 2020 yılında 10Tbps genişbant kapasitesine ihtiyaç duyacağını öngörüyor. İnternete bağlı cihaz sayısı ise 2020 yılında 16 milyar olarak öngörülüyor. Devasa miktarlarda artış gösteren veri akışını karşılayabilmek içinse Ethernet bağlantısında hız artırımı kaçınılmaz görülüyor.

IEEE 802.3 konsensusu, bu rapor doğrultusunda, bağlantı hızlarını 100Gbps ötesine taşımayı hedefliyor. Ağ uygulamalarının türüne göre veri akışları 400Gbps-1Tbps arasında bir hıza sahip olabilecek.

Konu ile ilgili ilk toplantı ise 24 Eylül'de Cenevre'de yapılacak. Toplantıda Ethernet standartlarının geliştirilmesi için yapılacak çalışmaların ne tür aktivitelerle başlayacağı masaya yatırılacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2552 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ieee
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim