Anlık Bildirim

IDC: Cep telefonu satışları 2009'da %1.9 düşecek

IDC: Cep telefonu satışları 2009'da %1.9 düşecek

Bağımsız araştırma kuruluşları küresel ekonomik krizin etkileri altında 2009 öngörülerini açıklamaya devam ediyor. Sektörün saygın isimlerinden IDC, cep telefonu pazarının 2009 performansına yönelik tahminini yayınladı. IDC'ye göre son 7 yılda sürekli büyüyen cep telefonu pazarı için önümüzdeki yıl pek parlak geçmeyecek gibi görünüyor. Zira firma, satışların kriz dolayısıyla %1.9 düşeceğini belirtiyor.

Sektörün büyümesinde önemli bir rol üstlenen gelişmekte olan ülke pazarlarında oluşacak durgunluğun satışlarına düşmesindeki en önemli nedenlerden biri olacağı bildiriliyor. Öte yandan satış rakamlarıyla ilgili pek te iyimser olmayan öngörüler mobil komponent üreticilerini de etkiliyor. Zira Qualcomm, Texas Instruments ve MediaTek gibi lider mobil yonga seti üreticilerinin önümüzdeki yıl için üretim kapasitesinde kesintiye gitmeyi planladığı belirtiliyor.

IDC'ye göre 2010 yılında cep telefonu pazarı yeniden büyüme şeridine girecek fakat çift haneli büyüme rakamları için bir süre daha beklenmesi gerekecek. Gelen bilgilere göre 2010 yılında pazarın %7.7 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim