Anlık Bildirim

İlk Google eBooks entegreli e-okuyucu iRiver’dan


E-kitap okuyucular, en az tabletler kadar günlük hayatımızda yer etmiş cihazlardan. Amazon Kindle ve Barnes&Noble Nook modellerinin başını çektiği e-kitap okuyucuların 2011 yılında 16.2 milyon satış yapması bekleniyor.

Pazardan pay almak isteyen üreticiler ise farklı yeniliklerle ilgi çekmeye çalışıyor. Amazon Kindle için yaygın satış ağı ve kendi e-okuyucu uygulamasını kullanırken, Barnes&Noble ise Nook Color’ı Android’in küçültülmüş bir versiyonu ile piyasaya sürmüştü.

Son olarak iRiver firması bu alanda önemli bir girişime imza attı. Firma, 6 inçlik 1024 x 768 çözünürlükte e-ink ekran, Freescale Cortex A8 işlemci, 2GB kapasite, Wi-Fi ve QWERTY klavye sunan 140$’lık iRiver Story HD modeli için Google ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Google, blogunda yaptığı duyuruda eBooks platformunun entegre edildiği ilk e-okuyucunun iRiver Story HD olacağını açıkladı. Bu ortaklık Google açısından da bir ilk olacak. 

Son olarak İngiliz Milli Kütüphanesi ile değerli eserleri eBooks platformuna aktarma projesine başlayan Google, 3 milyondan fazla ücretsiz, yüzbinlerce ücretli kitabı bünyesinde barındırıyor. 250’den fazla kitabevi ile anlaşma imzalamış durumda. eBooks platformu hali hazırda e-okuyucu uyumlu tarayıcılarda görüntülenebilirken Android ve iOS desteği de bulunuyor. 

iRiver Story HD e-okuyucu modeli özellikleri bakımından Amazon ve Barnes&Noble firmalarıyla mücadele edebilecek seviyede. Google’ın da desteğiyle pazarda önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. Ancak Google’ın bu tür denemelerden sonra kendi e-okuyucu cihazıyla piyasaya girmesi de ihtimal dahilinde.

iRiver Story HD, 17 Temmuz tarihinde Target mağazalar zincirinde ve çevrimiçi mağazasında satışa sunulacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim