Anlık Bildirim

İlk B550 anakartı görüntülendi

AMD’nin bütçe dostu sistemlerde kendisine yer edinecek B550 yongasetini taşıyan ilk anakartın görüntüsü sızdı.

İlk B550 anakartı görüntülendi Tam Boyutta Gör

Kırmızı ekip X570’in ardından PCIe 4.0’ı düşük bütçeye sahip oyuncuların da erişebileceği bir yongasette sunma hazırlıkları bir süredir devam ediyor. Uygun fiyatlı sistem toplayacak kullanıcıların yongaseti tarafındaki seçeneği uzun bir süredir 2. nesil Ryzen'larla piyasaya sürülen B450’li anakartlardı.

Son zamanlarda OEM üreticilere has tutulan ve yalnızca işlemciye en yakın PCIe 4.0 slotuna PCIe 4.0 standartında hız sağlayabilen B550A yongasetli anakartlar gündemde. Geçtiğimiz yılın sonlarından itibaren hazır sistemlerde rastlanan anakartın aksine SOYO’nun yeni anakartı çok daha zengin teknik detaylara sahip.

AMD PCIe 4.0'ı daha alınabilir hale getiriyor

 Anakart piyasasının konsolide olduğu dönemde işlerin kötüye gitmesiyle 2009’da operasyonlarını durduran SOYO bir süredir Çin pazarında faaliyetlerine devam ediyordu.

SOYO’nun yeni B550M anakartı Micro ATX form faktörüyle ATX ağabeylerine kıyasla kompakt bir yapıya sahip. 8 pin CPU ESD konnektörüyle gelen anakartın VRM ünitesinin ve yongasetinin üzerinde bir soğutucu blok yer almazken bu bölümlerin etrafında yer alan vida yuvaları nihai modelde bir değişiklik olabileceğinin ipucu olabilir.

Diğer taraftan 2 DIMM slotuyla gelen anakartta 4 geleneksel SATA arayüzü de konumlandırılırken 2 PCIe x16 slotunun PCIe 4.0 modunda çalışacağı rapor edilmiş. Ek olarak depolama tarafında da M.2 yuvasının da güncel standarttan nasibini alacağı not düşülmüş.

Eğer B550 yongasetli anakartlar uygun bir fiyat seviyesinden giriş yaparsa AMD zaten performans ve fiyat kanadında Intel’in üzerinde hissettirdiği baskısını artık giriş segmentine kadar indirdiği güncel teknoloji avantajıyla perçinleyebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6711 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
b550, amd pcie 4.0 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim