Anlık Bildirim

İlk yerli 8x8 şasili itfaiye aracı dünyaya açılıyor

Volkan İtfaiye tarafından yerli olarak üretilen ve Türkiye'deki havalimanlarında da kullanılacak olan ilk 8x8 şasili ana uçak yangın söndürme aracı aynı zamanda dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek

İlk yerli 8x8 şasili itfaiye aracı dünyaya açılıyor Tam Boyutta Gör
 

1974 yılında İzmir Çankaya’da temelleri atılan Volkan İtfaiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, ilk yerli üretim 8x8 şasili itfaiye aracının tanıtım toplantısında konuşma yaptı. Tecim yaptığı konuşmada bugün Torbalı’da 135 bin metrekarelik tesisten dünyanın dört bir yanına araç gönderebilecek noktaya geldiklerini belirtti.

İsa Tecim, üzerinde 5 yıldır çalıştıkları ilk yerli 8x8 şasi üretimi projesinin 10 milyon euro yatırımla hayata geçirildiğini belirtti. 8x8 şasili ana uçak yangın söndürme aracının tamamen Volkan Ar-Ge Merkezi tarafından tasarlanıp geliştirildiğinin altını çizen Tecim, “1,500 beygir gücünde, ikiz motor teknolojisine sahip bu araç 80 kilometre hıza 21 saniyede ulaşıyor. Gelişmiş elektronik ve yazılım alt yapısıyla donatılan araçta Off-road özelliğinin yanı sıra 4x4 ve 6x6 versiyonları da mevcut.” açıklamasında bulundu.

Araç için kritik olan birçok parçayı yerli olarak ürettiklerini belirten Tecim, şuanda yüzde 60 seviyesinde olan yerlilik oranını daha da artıracaklarını dile getirdi.

Dünyaya açılıyor 

Aracı yeni versiyonundan 28 tane ürettiklerini ve İstanbul Yeni Havalimanı’na da göndereceklerini belirten Tecim, bundan sonra aracın ihracatına ağırlık vereceklerini belirtti.

“Malezya’da bir havalimanı ihalesine katıldık. Yakında sözleşmemiz imzalanacak. Hindistan’da da bir ihaleye katıldık. Bunun 6x6 versiyonuyla ilgili Fas, Cezayir ve Tunus’ta girişimlerimiz var. 6x6 versiyonunda Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’e hibe edeceği iki aracı da biz yapıyoruz. Avrupa’da da Romanya ve Estonya’da bir havalimanına teklif ettik ve süreç devam ediyor.”

Son olarak elektrikli araçlar üzerine de çalışmalar yürüttüklerini belirten İsa Tecim, 2020 yılında elektrikli bir itfaiye aracını Almanya’da dünyanın en büyük itfaiye araçları fuarında sergileyeceklerini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8821 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkan itfaiye, ilk yerli 8x8 şasili itfaiye aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim