Anlık Bildirim

Intel 1.5 TB kapasiteli Optane 905P’yi duyurdu

Yarıiletken devi Intel katı hal sürücüsü ailesini genişletmeye devam ediyor. Son üye 1.5 TeraByte kapasitesiyle dikka çeken bir Optane çözümü oldu. Detaylar haberimizde.

Intel 1.5 TB kapasiteli Optane 905P’yi duyurdu Tam Boyutta Gör

Son dönemde Intel adını işlemci kanadındaki geliştirmeleriyle duyurmasının yanı sıra Optane sürücüleriyle de duyurmakta. Firma yüksek performansıyla öne çıkan depolama çözümlerine eklediği yeni üye ile kapasite kanadında da iyileştirmeye gitti.

Daha önceki 900P modeline kıyasla temel iyileştirmenin kapasite artışı şeklinde gerçekleştiği Optane 905P’de firma çıtayı 1.5 TB’a yükseltiyor. Performans kanadında ise hatırı sayılır bir gelişmenin yaşanmayacağı tahmin edilmekte. Zira 280 GB’lık Optane 900P’de kontrolcünün tüm kanalları bellek yongaları tarafından tamamıyla meşgul edilmekteydi ki 1.5 TB’lık 905 çözümünde aynı kontrolcünün yer aldığını düşünecek olursak modelin 900P ailesindeki kapasite seçeneklerini yetersiz bulan kullanıcılara hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Güç tüketimi artıyor


Diğer taraftan artan yonga sayısı ile birlikte güç tüketiminde de artış yaşanmış. Yeni 905P yazma işlemleri esnasında 17.7 watt’a ulaşan güç tüketim değerine ulaşabiliyor.

Ayrıca M.2 arayüzünü kullanan Optane 905P de mevcut ancak ortada büyük bir sorun mevcut: Normalde bir M.2 slotu 3.3 volt gerilim üzerinden maksimum 4.5 amper akım taşıyabilir ancak 380 GB kapasiteli model dahi yazma esnasında 11.7 wattlık güç tüketim değerine ulaşabiliyor. Bu da daha 380 GB kapasiteli seçenekte dahi anakartınızın M.2 yuvasında yeterince stress oluşacağı manasına gelir.
Eğer firma 905P’nin 8 bellek yongası barındıran U.2 versiyonudna olduğu gibi M.2 seçeneğini sunmaya karar verecek olursa ki 750 GB gibi bir seçeneğin ortaya çıkacağı söylenebilir. Daha önce belirttiğimiz üzere arayüz bunun için yeterli gücü sağlayamayacağı için olası kısma senaryoları ve performans düşüşleri yaşanabilir. Son olarak henüz fiyatlar hakkında resmi bir bilgi mevcut değil ancak tahminlere göre 1.5 TB’lık model 2099-2999 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim