Anlık Bildirim

Intel 2 Ghz'ye Doğru Gidiyor


Pentium 4’ün 1.8 GHz’ye ulaşmasından sonra Intel, bir sonraki adım olarak 2 GHz’i görüyor. Şirket, son olarak 1.6 GHz ve 1.8 GHz modellerini piyasa sürdüğü Pentium 4 işlemcilerin bu çeyreğin sonunda 2 GHz’ye ulaşacağını açıkladı.

Önceleri 2 GHz Pentium 4’lerin sene sonundan önce piyasada olması beklenmezken, Intel’in işlemcinin yılın üçüncü çeyreğinde hazır olacağını açıklaması, şirketin Pentium 4’ün en yakın rakibi AMD Athlon’a karşı saat frekansı avantajını daha da artırmak olduğu belirtiliyor.

Masaüstü bilgisayarlarda şimdilik ulaşılan en yüksek hız olan 1.8 GHz’nin ardından gelecek olan 2 GHz, Intel’in saat hızı bazındaki üstünlüğünü iyice pekiştirecek.Yüksek işlem gücü gerektiren dijital video ve 3D oyunlar gibi uygulamalar için tasarlanan Pentium 4 işlemciler sahip oldukları komut setlerine göre yazılmış programların sayısı arttıkça piyasada daha iyi bir yer edinecek. Serinin en üst modeli olan 1.8 GHz piyasaya 1000 adetlik alımlarda 562 dolardan çıkarken, 1.6 GHz’lik Pentium 4 aynı oranlarda 294 dolardan fiyatlandırılmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim