Anlık Bildirim

Intel Nehalem örneklerini dağıtmaya başladı, gözler test sonuçlarında

Intel'in Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan Core i7 serisi işlemciler için gözer artık Intel'de. Kasım ayı ile birlikte başlama vuruşunu yapacak olan firma, iki yıl önce duyuralan ve Core 2 serisi işlemcilere güç veren Core mimarisinden sonraki en dikkat çekici adımını atıyor ve radikal bazı değişiklikler içeren yeni nesil işlemcilerini kullanıma sunuyor.

Daha önce pek çok haberimizde de vurguladığımız üzere Core i7 serisi işlemciler soket değişimi, entegre bellek kontrolcüsü, QPI teknolojisi ve SSE 4.2 takviyesi gibi ciddi değişiklikler ile geliyorlar. Kullanılacak anakarta güç verecek X58 yonga setiyle birlikte lanse edilecek olan yeni nesil işlemciler için artık test vakti. Örnek işlemci ve anakartlar Uzakdoğu'da dağıtılmaya başlandı.

Tayvan'lı Coolaler da Core i7 Extreme 965 + Intel Smackover DX58SO ikilisi ile testlerine başladı. Resmi lansman için artık son bir aylık zaman dilimine girilirken önümüzdeki günlerde çok sayıda test sonucunun yayınlanması kuvvetle muhtemel görünüyor. Bu arada Coolaler'ın yayınladığı bazı BIOS görüntüleri de dikkat çekiyor.

Hem Intel'in kendi markasıyla kullanıma sunacağı X58 yonga setli anakartın BIOS detaylarını görmek hem de yeni nesil işlemcilerin detaylarını görebilmek için BIOS ekranı oldukça önemli. Şimdi gözler Intel'de. Uzakdoğu'da dağıtılmaya başlanan örnek işlemci ve anakartların ülkemiz'de ne zaman dağıtılacağı ise merak konusu olmaya başladı bile.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim