Anlık Bildirim

Intel Pentium 4 Prescott en sıcak işlemci

Anandtech'in yaptığı sıcaklık testleri oldukça ilginç şeyleri ortaya koymuş durumda. Dünyanın en sıcak çalışan işlemcisini yapan firma Intel ve çekirdeği Prescott. Aslında özellikle Intel'in yüksek hızlı işlemcilerinin hepsi oldukça fazla ısınıyor zira ikinci sırada Pentium 4 Northwood geliyor. Testin yapılış şekli ise olabilecek en iyi yöntemlerden birisi direkt çekirdekten okumak yerine iyi monte edilmiş bir soğutucunun çekirdeğine yerleştirilen diot ile soğutucu sıcaklığı ölçümü sayesinde yapılmış.

Testte ilginç noktalarından biriside düşük ısı üretiminde ısı dağıtıcı metal şapka takan işlemciler daha başarılı iken yüksek ısı üretiminde bu ısı dağıtıcının negatif etki göstermesi. Zira Amd işlemcilerin bazılarının çekirdek koruması olmadığından işlem yaptırılmadan veya tam güç işlem esnasında çok bir fark oluşmazken ısı dağıtıcı metal şapka takan Athlon 64'lerde büyük göreceli bir artış yaşanmış.

Bu sene oldukça ilginç bir sene olacak zira Intel mhz hızı arttırarak rakibini ezme çabaları son 2 senede oldukça başarılı olmuştu ama artık kendisi bu artış dolayısı ile bir ısı duvarına çarpış durumda ve daha verimli çalışan Amd işlemciler için bu ısı duvarına daha çok var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim