Anlık Bildirim

Intel'in 32nm Westmere işlemcileri 2009'da geliyor

Intel'in Tik-Tak programı tam gaz devam ediyor. 45nm üretim teknolojisine geçiş işe birlikte programın tik ayağını gerçekleştiren firma, önümüzdeki Kasım ayında kullanıma sunulması beklenen Nehalem tabanlı Core i7 serisi işlemcileriyle birlikte operasyonun tak safhasını da tamamlayarak iki yıllık döngüler ile güncellenen yol haritasında yeni bir sayfa açacak.

Önce nanometrik küçülmeyi hemen ardından da yeni nesil mikroişlemci mimarisine geçiş yapmayı hedefleyen firmanın Nehalem sonrasındaki hamlesi 32nm üretim sürecine geçiş olacak. Firma bu yöndeki çalışmalarına Westmere kod adı altında devam ediyor. 32nm üretim teknolojisiyle üretilecek Westmere kod adlı işlemciler peki ne zaman gelecek?

Intel'in 32nm Westmere işlemcileri 2009'da geliyor

Intel'in yeni üretim teknolojilerine geçiş noktasındaki sistemli gelişim süreci dikkatlerden kaçmıyor!

Öncelikle önemli bir detayın altını çizmekte yarar var. Westmere, Intel'in 65nm Core işlemcilerinden 45nm Penryn işlemcilerine geçişi gibi bir değişim olacak. Yani nanometrik anlamda ilerleme kaydedilirken, mimari anlamda ise yapılacak optimizasyon ve iyileştirmelere rağmen radikal bir değişiklik olmayacak.

Belirttiğimiz noktalar ışığında 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak işlemciler mimari anlamda, Nehalem'in yeni üretim teknolojisine adapte edilmiş ve iyileştirilmiş varyasyonu esas alacaklar. Mecut yol haritasına ve Intel'in takip ettiği stratejiye bakılırsa 32nm Westmere işlemcileri muhtemelen gelecek yılın sonunda duyurulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim