Anlık Bildirim

İnternet hızındaki 30 yıllık hızlı büyüme yakında duracak: Peki ama neden?

Strategy Analytics şirketinin yaptığı araştırmalara göre tüketici geniş bant internet trafiğindeki hızlı büyüme sona erecek. Kullanıcıların daha yüksek internet hızına gereksinimleri ortadan kalkıyor.

İnternet hızındaki 30 yıllık hızlı büyüme yakında duracak: Peki ama neden? Tam Boyutta Gör

Birkaç on yıl boyunca, Moore yasasıyla birlikte, Jacob Nielsen tarafından formüle edilen başka bir ampirik yasa işlemeye başladı. Bu yasa, ortalama bir kullanıcının İnternet erişim hızının yılda ortalama %50 arttığını belirtiyor. Ancak, Strategy Analytics uzmanları, Nielsen yasasının Moore yasasından sonra geçerliliğini yitireceğini açıkladılar.

İnternet hızının artışını gerektirecek yeni teknoloji yok

Analistlere göre genişbant internet erişim hızındaki artış 2028'e kadar %82 azalacak. Uzmanlar, önümüzdeki yıllarda kullanıcıların çoğunun 100-300 Mb/sn'nin üzerindeki internet hızlarına ihtiyaç duymayacağına inanıyorlar. Strategy Analytics'in baş analisti Dan Grossman, bu analiz hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

"Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, trafik artışı azalıyor. Sonuçta hiçbir şey sonsuza kadar büyümez. Geniş bant internet trafiğindeki artış, video akışındaki son patlama da dahil olmak üzere bir dizi olguyla beslendi ve internet hızındaki yüksek büyümeyi neyin desteklemeye devam edebileceğini göremiyoruz. 8K video, sanal gerçeklik, akışlı oyunlar ve akıllı evler, ağ hızını daha da artırmak için yeterince güçlü teşvikler değil."

İnternet hızındaki 30 yıllık hızlı büyüme yakında duracak: Peki ama neden? Tam Boyutta Gör

Strategy Analytics'in hizmet direktörü Phil Candell, her zamankinden daha yüksek internet hızları sunmak yerine, sağlayıcıların kaliteye odaklanmasının ve ağ gecikmesini azaltma ve bağlantı güvenilirliğini artırma gibi yeni özellikler sunmanın mantıklı olduğunu ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18040 kez okundu.
92 kişi, toplam 100 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, strategy analytics ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim