Anlık Bildirim

iOS 11.2.5 sürümündeki bu mesaj iPhone'ları çökertiyor [Güncelleme]

iOS 11'in güvenlik açıkları kapanmak bilmiyor. Şimdi de iOS 11.2.5 yüklü iPhone'lara gönderilen tek bir mesajla cihazları çökertmek mümkün. Ayrıntılar haberimizde.
Apple'ın başı iOS 11 işletim sistemindeki hatalardan bir türlü kurtulamıyor. Bir hata düzeltilirken başka açıklara sebebiyet veren güncellemeler iOS 11'in sicilini zedelemeye devam ediyor. iOS 11.1 sürümünde yaşanan tarih hatasından kaynaklı iPhone'ların sonsuz döngüye girmesinden sonra şimdi de Hindistan dilindeki Telugu karakterlerinin yer aldığı tek bir mesaj ile iOS 11.2.5 sürümü yüklü iPhone'ları çökertmek mümkün.
 
En son iOS sürümü olan iOS 11.2.5'in yüklü olduğu tüm iPhone modelleri bu tehlikeyle her an karşı karşıya kalabilir. Hint kökenli Telugu karakterinin yer aldığı bir mesajın size gönderilmesi durumunda önce iMessage uygulaması çöküyor ardından da telefon çöküyor ve telefonunuz yeniden başlatılıyor. 
Olası bir senaryoda iOS sürümündeki bu kritik açıktan korunmak için gelen mesajı silmelisiniz. En kötüsü ise DFU modunda cihazınıza geri yükleme yapmanız gerekmekte. Henüz Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da aynı hatanın iOS 11.3 Beta sürümünde olmadığı bildiriliyor. 
Güncelleme: Yapılan testlerde bu hatadan Facebook Messenger, WhatsApp, Outlook ve Gmail de dahil olmak üzere diğer uygulamaların da etkilendiği keşfedildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
45784 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, ios 11 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim