Anlık Bildirim
 
AMD’nin Zen mimarisini kullanan Raven Ridge APU’ları şüphesiz Ryzen işlemciler kadar heyecanla beklenmekte. Özellikle de Ryzen modellerinin başarısıyla düşük bütçeli fakat parasının karşılığını veren bir APU’lu sistem toplamak isteyen kullanıcıların yeni yongalara dair ümidi bir hayli arttı. Nihayet merakla beklenen APU’lardan bir kısmına dair detaylar resmi olarak açıklandı.

Ryzen 5 2400G

AMD masaüstü Raven Ridge APU’larının bir kısmını detaylandırdı-işte fiyatlar
 
Şu an için açıklanan 2 adet model bulunmakta ki bunlardan birisi Ryzen 3 diğeri ise Ryzen 5 sınıfı altında konumlanmakta. Daha güçlü olan çözümden başlayacak olursak, Ryzen 5 2400G adlandırmasıyla karşımıza çıkan yonga işlemci tarafında 4 çekirdek 8 izlekli bir yapıda ve 2 MB L2 önbelleğiyle, 4 MB’lık da L3 tampon belleğiyle 3.6 GHz/3.9 GHz aralığında hizmet edecek. GPU tarafında ise bildiğiniz üzere Vega çekirdekleri kullanılacak. 11 adet işlem biriminde toplamda 704 paralel işlem birimini barınıyor ki bu üniteler 1250 MHz’de görev yapacak.

Ryzen 3 2200G

AMD masaüstü Raven Ridge APU’larının bir kısmını detaylandırdı-işte fiyatlar
 
Daha uygun fiyatlandırmaya sahip olan Ryzen 3 2200G’de ise SMT desteği olmayan 4 çekirdekli bir yapı benzer bir önbellek düzeni ile desteklenirken çalışma frekansları 3.5/3.7 GHz aralığında değişecek. Ayrıca her iki işlemcinin Wraith Stealth soğutucu ile geleceğini de ekleyelim.

Her iki yongada TDP değeri 65 watt olarak listelenirken güzel bir gelişme olarak desteklenen bellek frekansları 2933’e yükseltilmiş durumda. Daha da iyisi anakart üreticilerinin iddiasına göre 4000 MHz’e kadar RAM kullanımı söz konusu olabilir. Yüksek frekanslı belleklerle hem yapısı gereği işlemci performansı önemli bir ölçüde artacaktır hem de alışageldiğimiz üzere GPU cephesinde de olumlu sonuçlar elde edilecektir. Son olarak Ryzen 5 2400G’nin 169$’dan, Ryzen 3 2200G’nin ise 99$’dan 12 Şubat'ta raflardaki yerlerini alacağını belirtelim Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4061 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen apu, ryzen 3 2200g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim