Anlık Bildirim

Linux çekirdeğindeki güvenlik açığı Android cihazların yüzde 66'sını tehdit ediyor

Linux Kernel 3.8 ve daha üzeri sürümlerde keşfedilen güvenlik açığı Linux bilgisayar ve sunucuların yanı sıra Android cihazların yüzde 66'sını risk altına alıyor.
Linux çekirdeğinde (kernel) keşfedilen yeni bir güvenlik açığı, saldırganların Linux bilgisayarlar ve sunucuların yanı sıra milyonlarca Android cihaza erişim iznine sahip olabileceğini ortaya koyuyor.

Güvenlik firması Perception Point, 2013 yılından bu yana Linux Kernel 3.8 sürümünde neredeyse 3 yıldır varlığını sürdüren CVE-2016-0728 olarak indekslenmiş bir hata buldu. Şirket geçtiğimiz günlerde bu güvenlik açığını istismar edebilecek exploit kodunu yayınlayarak geliştiricileri kusur hakkında bilgilendirdi.

Linux Kernel 3.8 ve üzeri ateş altında

Problem, 3.8 ve daha yeni Linux Kernel kullanan işletim sistemlerini etkiliyor. Perception Point, saldırganların bu açıktan yararlanarak root erişimi kazanabileceğini ve bunun milyonlarca cihaz için büyük bir tehdit oluşturduğunu söylüyor. Benzer şekilde sürüm 4.4 (KitKat) ve daha üzerini çalıştıran Android telefonların temel işletim sistemi fonksiyonlarının kontrol altına alınabileceği belirtiliyor.

Perception Point'e göre bu güvenlik açığı on milyonlarca Linux bilgisayar ve sunucuların yanı sıra tüm Android cihazların yüzde 66'sının saldırıya maruz kalmasını sağlayabilir. Android'in dünya genelinde 1.4 milyar akıllı telefon ve tablete güç verdiği düşünüldüğünde bu oran kesinlikle endişe verici görünüyor.

Araştırmacılar Kernel güvenlik ekibini konuyla ilgili bilgilendirdiklerini ve bir yama üzerine çalışmaların başlatıldığını ifade ediyorlar. İşin iyi tarafı güvenlik açığının ilk olarak Perception Point tarafından keşfedilmesi ve şidiye kadar henüz hiç kimseyi etkilememiş olması.

Linux dağıtımları için bu açığı giderecek yamanın en kısa sürede otomatik güncellemelerle kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor. Ancak güncellemeler için üretici ve operatörlere bağımlı olan Android cihazlar için bu süreç daha da uzayabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6822 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, linux kernel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim