Anlık Bildirim

Yeni Chrome güncellemesi kritik bir güvenlik açığını kapatıyor: Hemen yükleyin

Google hali hazırda istismar edilmeye açık kritik bir Chrome açığını kapattı. Böylelikle şirket son iki hafta içinde tarayıcısındaki dört "sıfır gün" açığını yamamış oldu.
Yeni Chrome güncellemesi kritik bir güvenlik açığını kapatıyor Tam Boyutta Gör
Arama devi Google, milyonlarca kullanıcısı olan Chrome tarayıcısı için son derece önemli bir güncelleme yayınladı. Hali hazırda dağıtımına başlanan yeni sürüm Windows ve macOS için 125.0.6422.112/.113, Linux için ise 125.0.6422.112 numarası ile sunuluyor.

Güncellemenin en önemli noktalarından biri Google'ın tehdit analiz ekibinden Clement Lecigne ve Chrome güvenlik ekibinden Brendon Tiszka tarafından bildirilen ciddi bir güvenlik açığını kapatması. Daha da açacak olursak güncelleme V8 bileşenindeki tür karışıklığı sorununu ortadan kaldırıyor.

Yeni Chrome güncellemesi kritik bir güvenlik açığını kapatıyor Tam Boyutta Gör

Neye sebep olabilir?

Bu tür bir açık kötü niyetli kişilerin normalde erişemeyecekleri bellek alanlarına erişmelerini sağlayarak, programda çökmelere veya rastgele kod yürütülmesine olanak tanıyabilir. Güvenlik açığı CVE-2024-5274 kimlik numarası ile tanımlandı ve önem derecesi "yüksek" olarak derecelendirildi.

Google genellikle güvenlik açıklarıyla ilgili detaylı bilgi paylaşmaz. Bunun yerine genel bir açıklama ile yetinir. Şirket bu politikayı yeni saldırı dalgalarını engellemeye yönelik bir önlem olarak uyguluyor. Arama devi kullanıcıları güncellemeyi bir an önce yüklemeleri konusunda uyardı. Bunun için sağ üstteki üç noktaya tıklayarak Yardım > Google Chrome hakkında menüsünü kullanabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim