Anlık Bildirim

İstanbul'daki 3. havalimanında IGABOT isimli robotlar hizmet verecek

İstanbul'da yapımı devam eden dünyanın en büyük havalimanı olacak 3. havalimanında yolculara İgabot isimli robotların rehberlik, tercümanlık ve güvenlik hizmeti sağlayacak. İşte detaylar:
29 Ekim 2018'de hizmete girmesi planlanan İstanbul'daki 3. havalimanı 200 milyon yolcu kapasitesi ve birbirinden bağımsız 6 pisti ile dünyanın en büyük havalimanı olacak. Türkiye tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olan 3. havalimanında personeller dışında 'İgabot' isimli robotlar da görev alacak.
Yüzde 73'ü tamamlanan 3. havalimanında yolcuların konfor ve güvenliğini sağlamak amacıyla teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanılıyor. Yapımında 30.050 kişinin görev aldığı 3. havalimanında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanı inşaatında ve terminal binasına incelemelerde bulundu. Bakan Arslan inceleme kapsamında Türk mühendisler ile Çinli bir firma tarafından geliştirilmekte olan 'İgabot' isimli robot hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İstanbul'daki 3. havalimanında IGABOT isimli robotlar hizmet verecek
 

İgabot Yolculara Rehberlik, Tercümanlık ve Güvenlik Hizmeti Sunacak  

Yeni havalimanında yolcuların yönlendirme ve bilgi verme ihtiyacını karşılayacak olan İgabot, aynı zamanda çeviri hizmeti de verecek. Üzerindeki kameralarla birlikte öncelikli yolcuları tanıyacak ya da sakıncalı yolcuları merkeze haber verecek özelliğiyle dikkat çeken İgabot’un kameralar vasıtası ile tek merkezden izleme yapılabilecek. Terminalde ilk etapta 5 adet akıllı robotun kullanılması planlanıyor. Dokunmatik bir ekrana ev sahipliği yapan ve aktarılan sorulara sesli cevaplar verebilen robotun isminin ilerleyen dönemlerde değiştirileceği öğrenildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6309 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, istanbul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim