Anlık Bildirim

KISS DP-450: Dünyanın ilk Divx oynatabilen DVD oynatıcısı THG'de incelemede

Geçen sene duyurulan KISS DP-450 DVD oynatıcı önemli bir farkla pazardaki tüm ürünlerden ayrılıyordu: Divx 4.x ve sonrası kodlanan bütün videoları oynatabiliyordu. Böylelikle yüksek kalitelerine rağmen ufak bilgisayar ekranlarına mahkum olan DivX filmler ilk defa TV ekranlarına taşındı.

400€ civarında bir fiyata sahip KISS DP-450 üstelik bunun haricinde DVD, SVCD, VCD, MP3 ve hatta JPEG dahil oldukça geniş bir portföydeki multimedia formatını destekliyor. Bir de buna görece daha pahalı DVD oynatıcılarda bulunan progressive scan özelliğini ekleyince cihaz karşı konulmaz bir hale geliyor.

Cihazı yakından incelediğimizde bu büyüyü yaratanın Donanımhaber okuyucularına yabancı gelmeyecek Sigma Designs Real Magic çözücüsü olduğu ortaya çıkıyor. Sigma Designs sitemizde de daha önce ayrınıtılı bir haberi yer almış Divx çözücü kartlar üretiyor. Bu kartlar HDTV kalitesinde TV Out'a sahip gerçekten güçlü kartlar.

KISS DP-450'ye dönersek cihazın çekici sayılabilecek dış görünüşüne rağmen oldukça basit bir iç yapısı var.


Ortada bilgisayarlarda kullanılan türden bir DVD çalıcı, sağ tarafta güç kaynağı, ve sol arka tarafta da çıkışlarla beraber REALmagic EM8500 çözücü kartı yer alıyor. Toms Hardware görüntü kalitesinin yüksek olduğunu söylese de resimden görüldüğü kadarıyla iç kısım biraz özensiz gibi duruyor. Bol miktarda kablo kullanımı, güç kaynağının örneğin bir plaka ile ayrılmaması girişime (interference) ve diğer dış etkilere açık bir yapı sergilemiş. Ama bu fiyat aralığında ve bu kadar özellik sunan bir cihazdan üst düzey DVD oynatıcılardaki özeni beklemek de pek doğru değil. Yapılan testlerde cihazın kopya korumalı CD'leri okumadığı, 2 Megapixel üzeri JPEG dosyaları açamadığı gibi bir kaç ufak eksiklik görülmüş.

Bunlar haricinde 4 adımlı kolay kurulumu, güncellenebilir Firmware'i cihaza bütün diğer özellikleriyle beraber katma değer katmış.

Sonuç olarak orta kalitede bir DVD oynatıcı, oldukça iyi Divx oynatıcı, MP3 ve JPEG resimlerinizi oynatabileceğiniz cihaz şık görünüşüyle harcanacak her kuruşa deyiyor ve düz bir DVD oynatıcı almaktansa tercih edilmesi gereken bir seçenek oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim