Anlık Bildirim

Klipsch Promedia 4.2

Eğer bilgisayarınızı gerçekten bir ev sineması ve oyun merkezi haline getirmek istiyorsanız buna harcayabilecek paranız da varsa Türkiye'de Hi-Fi'la ilgilenenler dışında pek tanınmayan Klipsch'in ürünlerine mutlaka göz atmalısınız. Yüksek maliyetlerle gelen Creative'lerden çok daha fazla ses kalitesi sunan Klipsch serileri THX sertifikası sunuyor. THX sanılanın aksine Dolby Digital ya da DTS gibi bir ses formatı değil sadece kayıt mekanı ve sizin dinlediğiniz müzik ortamı arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanan bozulmaları en aza indirgeyen kalitenin korunmasıyla ilgili bir ses standartı. Hoparlörde bulunması ise sesin belli hacimlerdeki odalarda belli bir gücün üzerinde mümkün olan en az bozulmayla üretilebilmesinin bir göstergesi.

Tekrar Klipsch'e dönersek firma bir ilki daha gerçekleştirdi ve Klipsch Promedia 4.2 adında 4 uydu ve 2 subwooferdan oluşan bir set çıkardı. 2 subwoofer olayı bir ilk ve bence oldukça iyi düşünülmüş bir sistem. İnsan kulağı her ne kadar bas seslerin nereden geldiğini algılayamasa da bu pek çok PC hoparlör seti söz konusu olduğunda ancak teoride kalıyor. Bunun sebebi de 100$ vermiş olduğunuz setle gelen sub'ın gerçekte ancak 200-250Hz'e kadar inebiliyor olması. Bu da dikkatli kulakların bas sesin yerini tayin edebilmesi gibi istenmeyen sonuçlar doğuruyor.

Bu durumda Klipsch Promedia 4.2 ile gelen iki sub'ı öne yerleştirerek çok daha gerçekçi bir sound stage (ses ortamı) oluşturmanız mümkün oluyor. 300$'lık fiyatı ile daha çok konuyla ilgili olanlara hitap eden sistemle ilgili çok ayrıntılı bir inceleme yapılmış. eğer 300$ seviyesinde bir alışveriş planlıyorsanız Türkiye'de bulması biraz zor olsa da bu ürünü mutlaka listenize ekleyin. Aşağıdaki linkte oldukça ayrıntılı bir inceleme bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim