Anlık Bildirim

Msi'da Ati çipli ekran kartı üretecek

Gigabyte ve Asus'un arkasından tüm bu ekran kartı üreticilerinden daha büyük bir satış rakamına sahip MSI'da Radeon furyasına katılıyor. Bunun altında yatan neden tabii ki Nvidia'nın DirectX 9 klası ekran kartlarında Ati kadar iyi performans veremeyen çipleri ve sözünde durulamayan üretim rakam ve miktarları.

Msi'ın hangi modeller üzerine hangi yollarla çalışacağını şimideden söylemek zor ama her zamanki gibi şatafatlı ve başarılı bir soğutma sistemi kullanacağı kesin bu yüzden tahminen rakiplerinin şimdiden bir adım önünde sayılır.

Bildiğiniz gibi Asus yakın zamanda Ati'ye geçmesine rağmen şu anda ekran kartı satışlarının yarısını Ati'ler oluşturmakta. Gigabyte ise eskiden sadece Ati'ci olmasına rağmen Nvidia'nın ürünlerinide satmaya başladı. Msi kalan tek, tek taraflı firma olmuştu ve ne zaman geçeceği üzerine tahminler yapılmaya başlanmıştı.

Şimdi ise gelecek ocak ayı itibari ile Ati ürünlerini üretmeye başlayacağı kesin. Aslında uzun zamandır MSI, Ati çipli ekran kartları üretiyordu ama bunlar büyük bilgisayar üreticisi firmaların makinelerinin içinde kullanılmak üzere üretilip mağzalara kutu halinde hiç gelmiyordu.

Geçen aykı ekran kartı satış rakamlarına şöyle bir bakarsanız Ati için bu markanın önemini anlayabilirsiniz. Msi 730.000 ekran kartı ile Kasım ayında birinci iken, Asus 650.000 adette kalmış ve Gigabyte'da sadece 250,000 adet satabilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim