Anlık Bildirim

nForce'ın Performans Farkı Gizemi Kalktı

nForce Ram kontrol mimarisinde bir ilki gerçekleştirdi. 128-bit ram erişimi son kullacıya satılan bir mimariye dönüştürmeye başardı. Tabii piyasada 128-bit ram bulmak mümkün olmadığından bu hayali iki adet 64-bit ram kullanarak gerçekleştirdi.

Ancak bir kaç sorun aşılamadı değil. Fakat bu uyumluluk sorununun çok basit bir çözümleri var belli kurallara uyarsanız hiç bir nForce'da performans düşüşü sorunu yaşamazsınız.

Bu aslında şöyle Gamepc.com testlerinde çok ilginç bir gerçeği fark etmiş. nForce bazen yüksek bazende düşük sonuçlar vermekteymiş ve bu aynı konfügrasyonda aynı işletim sisteminde gerçekleşmekteymiş. Yapılan araştırmalar sonucu ram slotlarının kullanımlarıda bazı kurallar belirlenmiş.

Sorun sadece çift yüzlü ram'larda çıkmakta onun için bunun dışındakiler hiç fark yaratmıyor. Çift yüzlü kullanılması gerektiğinde ise 1'inci ram slotu ile ikinci slotun aynı anda kullanılmaması gerektiği. Onun yerine 1,3'ün tercih edilmesi gerektiği. Testler bir çok değişik durumda yapılmış karmaşık bu durumu en iyi şekilde anlamak için mutlaka grafiklere gidip bir bakın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim