Anlık Bildirim

Nvidia 3X ve CineFX önincelemesi

! Güncelleme: Bu haber yazıldıktan bir süre sonra nvmax'de bir inceleme yayınladı. İçerik hemen hemen aynı olmasına rağmen, nvmax'in incelemesinde Cine-FX hakkında bilgilerin bulunduğu bir pdf dosyası yer alıyor

-Nvmax NV30 Önincelemesi

Radeon 9700 ile liderliği ATI'ye kaptıran Nvidia, NV3X ailesi ile sıkı bir biçimde döneceğe benziyor. Uzunca bir süredir geliştirilme aşamasında olan NV 3X ailesi masaüstüne high-end performansı taşıyacak bir altyapıya sahip. Nvidia'nın ilk 0.13 mikron'luk işlemcisi olacak NV30, taşıyacağı 120 milyon civarında transistörle (bu sayı GeFroce 4'ün 2 katı, P4'ün ise neredeyse 2.5 katı !) ne kadar karmaşık bir yapıya sahip olacağını gösteriyor.

Genel özelliklerine bakıldığında tam DirectX 9 desteği, hız-performans istemine göre değişebilen kanal başına 64-128 bit (bugün bu sayı 8 bit - 256 ton; Radeon 9000'de 128 bit desteği var) renk üretebilme, Cinematic Shading GPU - Cine FX (gerçek zamanlı gerçekçi ışık yansımalarıyla görüntü üretebilme) ve DDR-II desteği gözüküyor. Bütün bunlar sadece kesin olanlar. Daha buzdağının altında kalan çalışma frekansı, anti-aliasing algoritmaları ve hatta bellek altyapısı gibi pek çok şey var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim