Anlık Bildirim

Nvidia Fermi tabanlı GeForce 300 serisini Kasım ayında lanse edecek

Nvidia Fermi tabanlı GeForce 300 serisini Kasım ayında lanse edecek

Nükleer Reaktörlerin yaratıcısı İtalyan fizikçi Enrico Fermi'nin adını verdiği yeni nesil grafik işlemci mimarisi için çalışmalarında sona yaklaşan Nvidia, GeForce 8800 serisinde olduğu gibi Fermi mimarisini temel alan GT300 GPU'su ile güçlendirilmiş yeni nesil ekran kartlarını da Kasım ayı içerisinde muhtemelen ayın sonlarına doğru duyurmaya hazırlanıyor. Fermi GT(S?) ve Fermi GTX modellerini tanıtması ve takip eden süreçte yüksek performans segmenti için hazırladığı çift grafik işlemcili Fermi GX2 modelini tanıtması beklenen Nvidia'nın yeni modelleri için hacimli satışa başlayıp başlamayacağı ise bilinmiyor.

Radeon HD 5850 ve Radeon HD 5870 modellerini geçtiğimiz hafta satışa sunan ancak an itibariyle yaygın satışa başlayamayan AMD-ATi'nin aksine kimi kaynaklar Nvidia'nın DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını lanse ettiği gün itibariyle hacimli satışa başlayacağını en azından AMD-ATi'ye kıyasla piyasaya daha yüksek adetlerde kart süreceğini iddia ediyor. GT300 GPU'sunun hacimli üretimini Tayvan merkezli döküm firması TSMC'ye yaptıran Nvidia, masaüstü sistemleri hedef alan GeForce serisi ekran kartlarıyla birlikte Quadro ve Tesla serisi profesyonel kartlarını da Fermi mimarisi ile güncelleyecek.

DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını rakibine kıyasla 2 ay gecikmeyle pazara sunacak Nvidia cephesinde aradaki gecikmenin ciddi kayıp yaratacağı düşünülmüyor zira firmaya yakın kaynaklara göre AMD-ATi'nin yeni nesil ekran kartlarını henüz yaygınlaştıramamış olması ve piyasada DirectX 11 destekli yeni nesil oyunların olmayışı Nvidia'nın lehine işleyen gelişmeler olarak değerlendiriliyor. Battleforge için DirectX 11 güncellemesi yapılmış ve Dirt 2 gibi kısmi DirectX 11 desteği sunan birkaç oyun hazırlanıyor olsa bile DirectX 11 için tam destekli oyunların 2010'dan önce çıkmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13944 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı, grafik kartı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim