Anlık Bildirim

Oyuncu PC ve monitör satışları istikrarını koruyor

Özellikle eSpor alanındaki gelişmeler oyuncu ekipmanları sınıfının beklentilerin de üzerinde ilgi görmesini sağladı. Bu ilgi bilgisayar sistemleri satışına olumlu olarak yansıyor.

Oyuncu bilgisayarları

Bilgisayar pazarının durgunluk dönemlerinde dahi bir şekilde istikrarını korumayı başaran oyuncu ekipmanları sektörü gelecek için umut veriyor. Analizler yükselişin devam edeceği yönünde. 

Oyuncu ekipmanlarına ilgi büyük

IDC tarafından yapılan pazar araştırmasına göre 2020 yılında 41.3 milyon satış yapan oyuncu bilgisayar sistemleri 2025 yılında 52.3 milyona yükselecek. Bunun içerisinde PC ve ürünleri dahil. Yine bu dönemde monitör satışları da 14.2 milyon seviyesinden 26.4 milyon seviyesine çıkacak. 

Küresel çip krizi, kapasitör krizi, bakır folyo krizi gibi ağır etkilere rağmen oyuncu sistemlerine olan ilgi istikrarı korumaya yardımcı oluyor. 2021 ikinci çeyrekte 15.6 milyon adet satış oldu ve yüzde 19 civarında artış elde edildi. 

Pazar hacmi olarak ise 2020 yılında 43 milyar dolar olan seviye 2025 yılında 60 milyar dolara yükselecek. Yıllık bazda ortalama yüzde 7.4 artış yaşanacağı hesap ediliyor. Oyuncu bilgisayarlarının ortalama fiyatı bu dönemde 925 dolardan 1007 dolara yükselecek. Monitörlerin ise ortalama fiyatı 339 dolardan 309 dolara gerileyecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim