Anlık Bildirim

RIM'in yeni rekoru: 8.3 Milyon Blackberry satıldı

RIM'in yeni rekoru: 8.3 Milyon Blackberry satıldı

Blackberry Tour, Curve 8520 ve %50 indirimli Blackberry Storm derken yüksek bir satış grafiği yakalaması beklenen Kanada merkezli dünyanın önde gelen iletişim firmalarından Research In Motion (RIM), 29 Ağustos'da sona eren 2. finansal çeyreğin sonuçlarını açıkladı.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, geride kalan çeyrekte yapılan 8.3 milyon Blackberry satışı bahar dönemindeki 7.8 milyonluk satış rekorunu egale ederek firmanın tarihine geçti. 3.8 milyon kullanıcı da bu çeyrekte Blackberry servisine abone olarak, toplam servis kullanıcı sayısını 32 milyona yükseltti. Cihaz satış sayısı ne kadar yüksek olsada firmanın bu dönemde elde ettiği net gelirleri ilk çeyreğe göre %26 lık bir düşüşle 643 milyon dolardan 475.6 milyon dolara geriledi. 2.Çeyrek itibariylede firmanın toplam geliri de %3 (geçen sene aynı döneme göre %37) artışla 3.53 milyar dolara yükseldi.

Firma ayrıca 27 Kasım'da sona erecek 3.çeyrek için toplam gelirin 3.6-3.85 milyar dolara yükselmesini ve 4-4.3 milyon yeni kullanıcının Blackberry servisine abone olmasını beklediklerini açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim