Anlık Bildirim

S3 ve Cyberlink işbirliğine gitti; PowerDVD artık ChromotionHD teknolojisini de destekliyor

S3 ve Cyberlink işbirliğine gitti; PowerDVD artık ChromotionHD teknolojisini de destekliyor

Son döneme atağa geçen firmalardan biri de VIA. Rakiplerinden geri kalmak istemeyen firma aktif olduğu hemen her iş kolunda yaptığı yeni duyurular ile sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın Ion platformuna karşı Trinity adını verdiği DirectX 10.1 destekli kompakt platformunu duyuran VIA, Nano işlemcili Mini-ITX anakartlarla da iddiasını sürdürüyor. VIA çatısı altında çalışmalarına devam eden ekran kartı üreticisi S3 de geçtiğimiz haftalarda Nvidia ve ATi gibi Chrome serisi GPU'larıyla grafik işlemci mimarisini GPGPU sahnesine çıkaracağını açıklamıştı.

Düşük güç tüketimli GPU'larının özellikle video oynatım yeteneklerine güvenen S3 yaptığı açıklama ile Cyberlink ile işbirliğine gittiğini ve firmanın popüler video oynatma uygulaması PowerDVD'nin en yeni versiyonunda Chrome 400 ve 500 serisi GPU'lara destek sunulduğunu açıkladı. Bu sayede uygulama ile S3'in ChromotionHD 2.0 video teknolojisine destek verilerek HD videolar GPU üzerinden oynatılacak ve yüksek tanımlı görüntünüğn izlendiği esnada merkezi işlem birimi yani CPU'ların da daha az meşgul olması sağlanabilecek.

H.264, VC-1, ve MPEG2 formatlı videolar için donanımsal hızlandırma sağlayan ChromotionHD 2.0 teknolojisi Nvidia cephesinde PureVideo HD, ATi'de ise Unified Video Decoder 2 teknolojilerinin rakibi olarak dikkat çekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim