Anlık Bildirim

Samsung 22x hızında kayıt yapabilen yeni DVD yazıcılarını duyurdu

Koreli teknoloji devi Samsung, Blu-ray gibi yüksek tanımlı format desteğine sahip sürücüler üzerinde çalışmalarına devam ederken global anlamda kullanımı çok daha yaygın olan DVD'ler için de yeni çözümler hazırlamaktan geri kalmıyor.

Firma yaptığı açıkama ile Super-WriteMaster serisi optik sürücü ailesine 3 yeni DVD yazıcısı daha ilave ettiğini açıkladı. Firmanın duyurduğu yeni yazıcılardan biri SATA arabirimini desteklerken diğer ikisi ise PATA arabirimi üzerinden kullanılabiliyor.

Samsung'un SH-S223Q (SATA), SH-S222A ve SH-S222L(PATA) kod adlı yeni sürücüleri 22x hızında kayıt yeteneğine sahip. Yani 29.7MBps'lik yazma hızına sahip sürücüler için üretici firma Samsung, ticari anlamda kullanıma hazır en hızlı DVD yazıcılar ifadesini kullanmakta da herhangi bir çekince görmüyor.

PATA arabirimin destekleyen modeller kısmen "eski" bilgisayarları hedef alırken SH-S223Q ve SH-S222L modellerinin CD/DVD üzerina baskı yapabilmenizi sağlayan LightScribe teknolosini destkelemekteler.

Açıklanan bilgilere göre, Samsung'un yeni yazıcılarıyla 16x Siyah medyaları 22x, 8x medyaları ise 12x hızında yazabilmek mümkün. Ayrıca yeni sürücüler DVD±R diskleri 22x, DVD-RW medyaları ise 6x hızında yazabiliyorlar.

Bekleme durumunda 3400rpm dönüş hızına ve 28dB'lik gürültü seviyesine sahip olan DVD yazıcılar, maksimum yazma süratinde ise 12700rpm'lik dönüş hızına ve 53dB'lik gürültü seviyesine sahip. Samsung yeni yazıcılarıyla ilgili olarak henüz herhangi bir lansman tarihi veya fiyat bilgisi açıklamış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim