Anlık Bildirim

Samsung, VIA Nano işlemcili ultra-taşınabilir bilgisayar hazırlıyor

Samsung, VIA Nano işlemcili ultra-taşınabilir bilgisayar hazırlıyor

Analisteler yıl içerisinde özellikle geçtiğimiz sene hız kazanan eğilimin devam ederek mobilite sağlayan kompakt bilgisayarların öne çıkacağı üzerinde duruyor. Bu görüşün oluşmasında netbook ve nettop bilgisayarlar kadar Mobil Internet Cihazları ve UMPC olarak bilinen ve MID'ler ile netbook'lar arasında yer alan ultra-taşınabilir bilgisayarların etkisi de büyük. Netbook ve nettop bilgisayarların durumu malum.

Geçtiğimiz yıl yüksek satış rakamlarına ulaşan netbook'ların başarısını bu sene nettop'ların da yakalaması bekleniyor. MID'ler ise yeni yeni yaygınlaşmaya başlıyor diyebiliriz. UMPC'ler ise bir süredir pazarda yer alıyor ve bazı üreticiler segmente ciddi yatırımlar yapıyor. İşte o isimlerden biri olan Samsung, UMPC serisine yeni bi rmodel daha eklemey hazırlanıyor.

Firmanın ilk detaylarını geçtiğimiz günlerde Las Vegas'da düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıttığı Q1EX kod adlı yeni UMPC modelinde VIA teknolojisine yer verileceği bildiriliyor. Mevcut UMPC çözümlerinde Intel platformunu kullanan Samsung'un Q1EX modelinde Intel'in Atom işlemcilerine karşı geliştirilen düşük güç tüketimli VIA Nano işlemcisini kullanıyor.

Saat hızı henüz açıklanmayan Nano işlemcisinin yanı sıra UMPC'de 7" boyutunda dokunmatik ekrana, HSPA ve WiMAX teknolojilerine, GPS alıcısına ve 1.3MP çözünürlüğünde dahili kameraya yer verilmiş. 4.5 saatlik pil ömrü sunacağı belirtilen bilgisayar, Q1 Ultra ve Q1 Premium modellerindne farklı olarak tuş takımına sahip değil.

Samsung'un yeni UMPC modeli Q1EX için şimdilik açıklanmış fiyat ve lansman bilgisi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim