Anlık Bildirim

Pompasız sıvı soğutma test edildi

Wieland AIO hepsi bir arada sıvı soğutucu maliyeti düşürmek ve sessizlik sağlamak adına pompadan feragat etmiş. Doğal ısı iletimi ile soğutma sağlayan prototip, rakiplerinden 8 derece geride kalıyor. 
Sıvı soğutma Tam Boyutta Gör
Oyuncu kasalarının en büyük derdi gürültülü sıvı soğutmalara karşı farklı çözümler gündeme gelmeye devam ediyor. Alman Wieland firması, geliştirdiği prototiple bu soruna ilginç bir yaklaşım getirmeye çalışmış.

Wieland AIO nedir?

Wieland AIO hepsi bir arada sıvı soğutucu 2 adet 120mm fan ile gelirken herhangi bir pompa barındırmıyor. Bunun yerine geleneksel bir metot tercih edilmiş. İşlemcinin ısısı borulardaki su tarafından emiliyor ve su molekülleri içerisinde soğuk olan bölgeye doğru transfer ediliyor.

Çok hızlı bir döngü yaşanmadığı için haliyle soğutma performansı da düşük ancak ses konusunda tatmin edici. Corsair H150i ile karşılaştırıldığında oyunlarda görece bir performans vermiş ve ortalama sıcaklık farkı 8 derece civarında gerçekleşmiş.

Maliyetleri düşüren ve kolay kurulumu olan pompasız sıvı soğutma bununla birlikte sistemi zorlayan işlemlerde, hız aşırtma gibi durumlarda fayda sağlamayabilir. Yine de belirli sıcaklıkların üzerine çıkmayan kullanıcılar için alternatif olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim