Anlık Bildirim

Tablet satışlarında ciddi düşüş var

IDC verilerine göre EMEA bölgesindeki tablet satışlarında gözle görülür bir düşüş var. Tüketicilerin cihazlarını yükseltmek için bir neden görememesi pazarın yavaşlamasına neden oluyor.

Tablet satışlarında ciddi düşüş var Tam Boyutta Gör

IDC analistleri Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın yer aldığı EMEA bölgesindeki tablet satışlarına ışık tutan bir rapor hazırladı. Yayınlanan veriler 2019'un üçüncü çeyreğindeki durumu özetliyor.

Yapılan araştırmalar, bölgedeki tablet sevkiyatının geçen yılın aynı dönemine göre %8.2 oranında azaldığını gösteriyor. Üç aylık dilimde toplam 10.9 milyon cihaz sevkiyatı yapıldı. Arzdaki düşüşün başlıca nedeni tüketici talebinin zayıflaması.

Tablet satışlarında ciddi düşüş var Tam Boyutta Gör

Apple pazar lideri

Tüketiciler yeni bir tablet satın almalarını gerektirecek çok önemli bir sebep göremedikleri için mevcut cihazların yaşam döngüsü sürekli olarak artıyor. Ticari segmentte ise dijital dönüşümün bir getirisi olarak yıllık %4.2'lik bir artış söz konusu.

Apple, %22.2'lik payla üçüncü çeyreği lider kapatan şirket oldu. İkinci sırada %18.8'lik paya sahip Samsung yer alıyor. İlk beşteki diğer şirketler ise Lenovo (%11.0), Huawei (%9.0) ve Amazon.com (%8.1) olarak sıralanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3694 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tablet, sevkiyat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim