Anlık Bildirim

Tartışmasız en iyi Athlon 64 çipseti: Nvidia nForce 3 250Gb

Dünyanın ünlü sitelerinde Firingsquad'ın yaptığı incelemede yeni çipsetin tüm ayrıntıları ortaya çıkmış durumda. Athlon 64 platformunda hafıza (ram) kontrolcüsü işlemci üzerinde olduğundan aslında çipset performansı eskisine oranla farklı çipsetler arasında bile en fazla %2 değişmekte. Fark bu kadar az olunca önemli olan çipsetin özellikleri oluyor. İşte yeni çipsetin anahtar özellikleri ;

  • Overclock için çok önemli olan Agp/Pci kilidi özelliği
  • Donanımsal olarak Firewall (Güvenlik Duvarı) desteği
  • Tek çip dizaynı ile ucuzluk ve az yer kaplama
  • Artık işlemci çipset arası bağlantı hızı 600Mhz yerine 800Mhz
  • Çipset üzerinde gelen bedava Gigabit Ethernet
  • Çift yollu sata kontrolcüsü ile Raid (ekstra çip ile 4'e kadar destek)
  • Raid özelliğinde Ultra-Ata ve Sata diskler karıştırılabiliyor

Yukardaki özelliklerin hepsini bir araya getirebilen bir çipset Athlon 64 platformu için daha çıkmadı ve sırf bu özellikler bile platform bağımsız onu dünyanın bir numaralı çipseti yapmaya yetecek düzeyde. Çipset önceki nForce 150 ile pin olarak uyumlu olduğundan anakartlar ay sonuna kadar satışta olacak. Çipsetin belkide tek eksik yanı ses sistemi idi ama onuda Chaintech firması anakartın üzerine Via'nın ucuz ve kaliteli Vinly Audio tabanlı Envy24 7.1 çipi eklenmiş. Bu çipset dizaynı hem Soket-754, hem Soket-939 hemde Soket-940 için piyasaya sürülmeyi planlanıyor dolayısıyla bir çipset bir çok platform.

Bu arada iki farklı modeli piyasaya sürülecek bunlardan birisi Gigabit ethernet ve donanımsal Firewall olmayan düz nForce 3 250 diğeri bu ekstraları içeren nForce 3 250Gb bizim tabii ki favorimiz. İki model arasında büyük fiyat farkı olması kuvetli muhtemel. Ancak bu fiyat farkı çeşitli firmalara göre değişecektir zira toplam 19 adet nForce 3 250Gb çipsetli anakart üreticisi mevcut yani çeşit ve rekabet oldukça fazla. Anlayacağınız aynı ay içersinde Via KT880 ile Athlon XP platformu Soket-A'da Nvidia'ya gol atarken, Nvidia Athlon64 platformlarında Via'ya gol atmış durumda. Tabii aslında iki firmada birbirlerinin üstünlük sağladığı yerlerde yer değiştirsede bu teknoloji liderliğinin piyasaya yansıması çok uzun sürebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim