Anlık Bildirim

Ucuz hoparlör yerine kaliteli kulaklıklar: Sennheiser PC serisi

Son dönemde artık anakart üzerinde gelen entegre ses kartları bile kabul edilebilir kalite seviyesinin üzerinde ses üretmeye başladı. Bununla beraber aynı gelişme hoparlör sahasında maalesef yaşanmadı: onlarca $'a satılan değişik pek çok stereo ya da çok kanallı set iyi ses üretemiyor. İyi bir seti 100$'ın altına mal etmek pek mümkün değil - Creative, vb. markaların çözümleri bile pek iyi değiller ne yazık ki.

Hal böyle olunca bilgisayarından kaliteli ses almak isteyenler için tek alternatif bazıları için sıkıcı da olsa kulaklıklara yönelmek: 100$'ın altında bir fiyata mal olan iyi bir markanın kulaklığı emin olun keyfinize keyif katacaktır.

İşte bu iyi markalardan biri de Sennheiser: Duymamış olanlar için söyleyelim Sennheiser yıllardır pek çok çeşit kulaklık üretmiş ve bu konuda uzmanlaşmış pek çok kişinin favorisi bir marka.

Biz de burada NordicHardware'in incelemesini yaptığı özellikle PC kullanıcılarını hedefleyen ve ülkemizde de satılan Sennheiser PC130,140 ve 150 modellerinin incelemesini alıp seçim konusunda yardımcı olmak istedik.

Sennheiser'in bu kulaklıklara PC ekini eklemesinin sebebi bunların esasında birer headset olması yani üzerlerinde mikrofonda taşımaları. Headset'ler özellikle 2 tip kullanıcı için önemli: LAN partileri yapan ve bu tarz oyunlarda birbirleriyle iletişim ihtiyacı içinde olanlarla VoIP ya da internet üzerinden ses iletişiminden (mesela Skype gibi) yararlananlar.

Ayrı mikrofon ve hoparlör kullandığınızda bu ikisi arasındaki mesafeye bağlı olarak geri besleme olacağından özellikle interneti telefon olarak kullananlar Headset'leri tercih etmeli.

Sennheiser'lere geri dönersek bu 3 modeli farklı kılan kafanıza nasıl oturdukları. Kulaklık sevmeyenlerin en önemli nedenleri rahatsızlık veriyor olmaları ama çeşitli biçimlerde üretilen modellerle herkes kendi rahat ettiği versiyonu bulabilir.

Sennheiser PC130 PC140 PC150
 
Ucuz hoparlör yerine kaliteli kulaklıklar: Sennheiser PC serisi
Ucuz hoparlör yerine kaliteli kulaklıklar: Sennheiser PC serisi
Ucuz hoparlör yerine kaliteli kulaklıklar: Sennheiser PC serisi
Yapı: açık hava boyun bandı yarı kapalı
Frekans aralığı 30-18000 Hz 40-20000 Hz 18-22000 Hz
Empedans: 32 Ohm 32 Ohm 32 Ohm
SPL@ 1 Khz, 1vrms: 112 dB 109 dB 114 dB
Kablo Uzunluğu: 3 Metre
Bağlant: 2x3.5 mm stereo plug
Frekans aralığı (mic) 80-15000 Hz
Hassasiyet1 V/Pa @ 1 kHz -38 dB
Empedans (mic) ~2 Kohm
Ağırlık (kablo hariç) 100 gr 70 gr 170 gr
Fiyat (Hepsiburada.com -KDV Hariç) 38 € 47 € 65 €

Kulaklıklarda kullanılan sürücü hoparlöre göre oldukça küçük ve genelde tek yollu olduklarından dolayı yukarıdaki yapısal farklılıklar cihazların performanslarını da etkiliyor. Yani bir modelde basslar daha yoğun alınabilirken bir diğerinde orta seviyeler daha baskın olabiliyor. Bu açıdan NH'nin testinde değişik tarz müzik ve oyunlarla deneyerek sonuçları yazmışlar. Oldukça uzun olduklarından buraya almadığım sonuçlara aşağıdaki linki takip ederek ulaşabilirsiniz.

3 Headset'te de aynı olan mikrofon da tabii ki test edilmiş. Gürültü kesme özelliğine sahip mikrofon stüdyo ortamında kayıt için kullanılmış derin baslar haricinde oldukça iyi sonuçlar alınmış- gürültüsüz ve aslına oldukça yakın bir ses.

Her 3 üründe ortak olan diğer bir nokta da ses kesme, ses ayarı ve bu kısmı giysinize iliştirmenize yarayan bir klips. Böylelikle ses kontrolünü kulaklık üzerinden yapabiliyorsunuz.

İncelemenin sonucunda 3 modelden ikisi PC130 ve PC150 oldukça beğenilmiş. PC140 ise boyun bandı şeklinde olan diğer kulaklıklar gibi burada da 2.planda kalan bir performans sergilemiş. NordicHardware'in tavsiyesi parası olanlar için PC150, daha uygun fiyatlı bir ürün arayanlar içinde PC130 olmuş.

» NordicHardware'in yaptığı incelemenin tamamını okumak için tıklayın !

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim