Anlık Bildirim

Via'nın Yeşilci Sunucuları

Normal server'lardan çok daha az enerji tüketen ve bundan dolayıda yüksek tasaruf sağlayan Via C3 tabanlı server'lar piyasaya çıktı.

Normalde 125 Watt civarı harcayan bir işlemcili sistemin %25'inden daha az enerji harcayan bir server serisi sunmakta.

Aynı saat hızını korumakla beraber Via işlemcileri için gerliştirilen Rauch Medien marka sistem sadece 30 Watt tüketmekte. Bunun yanında işlemcinin fan gerektirmemesi, daha az ısı yayması ile soğutma için gereken daha az klima maliyetlerin düşmesi manasına geliyor.

En çok ise yüksek güç çekimi nedeniyle bir çok sistemin bir arada bulunduğu yerlerde çıkabilecek güç arızalarınıda azaltacak. Diğer güzel bir yan etkisi şebeke elektriği kesildiği zaman yani elektirk kesintisi yaşandığında yanı miktar güçteki Kesintisiz Güç Kaynağı ile 4 kat daha fazla çalışabilmeleri.

Şimdilik tek sorun ise saat hızlarının düşük olması. Şu anda 750Mhz ve 800Mhz sunulmakta. Yıl sonuna kadar 1 Ghz işlemciler satışa sunulacak. Bir diğer ilginçlik ise sık karşılaşılan işlemci fanı bozulması gibi saçma nedenlerden oluşabilecek Downtime sürelerini bile yok etmesi çünkü işlemci Fan gerektirmiyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim