Anlık Bildirim

Vodafone, Türkiye'de Türk Girişimcisi İle Elele Büyüyecek

2009 Nisan-2010 Nisan arasında sadece 3G sözleşmesinde tanımlanan KOBİ firmaları ile
45 milyon TL civarında yatırım yapan Vodafone, donanım ve altyapı sektöründe faaliyet gösteren TESİD üyeleriyle 15 Ekim Cuma günü bir toplantı gerçekleştirdi. İşbirliği olanaklarının görüşüldüğü toplantı BTK’nın ev sahipliğinde yapıldı.

Telekomünikasyon donanım ve altyapı alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerle Vodafone Türkiye arasındaki işbirliği imkanlarının ele alınması, mevcut çalışmaların paylaşılması ve fikir alışverişinde bulunulması amacıyla, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) desteğiyle, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) ve Vodafone işbirliğinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Süel, Vodafone Türkiye Network Planlama Başkanı Dr.Murat Ekşioğlu, TESİD Başkanı C.Müjdat Altay ve sektörden birçok şirket temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşma yapan BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, önemli bir ekonomik büyüklüğe sahip olan Türkiye'de, ICT sektöründe dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip güçlü işletmecilerin bulunduğunu belirtti. Acarer, iletişim alanında Türkiye'nin 2013 ve 2023 hedefleri doğrultusunda, ilgili tüm tarafların ICT sektörünü içerik ve kullanım açısından da gerçek anlamda büyütmek için birlikte hareket etmelerinin önemini vurgulayarak, “Aslında yaşamın her alanına girmiş olan ICT hizmetlerinin bireysel ve kurumsal kullanıcı profilinin genişletilmesi gerekmektedir” dedi.

Toplantıda söz alan Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Süel şunları söyledi: “Teknolojiye yaptığımız yatırımlarımız ve bundan sonra yapacağımız yatırımlar donanım ve altyapı sektöründe faaliyet gösteren, ülkemizde yerleşik şirketlerle potansiyel işbirliğimizi ortaya çıkaracaktır. Vodafone Türkiye olarak ülke çapında GSM altyapı şebekesini kurulumu,  işletimi ve geliştirilmesi için 200’den fazla yerli firma ile çalışıyoruz. Buna, ilave olarak 50’den fazla KOBİ ile çeşitli üretim projeleri gerçekleştiriyoruz. 2009’dan bu yana gerçekleştirilen 3G yatırımlarımızda özellikle KOBI’lerle olan işbirliğimize özel önem verdik, vermeye devam edeceğiz. 2009 Nisan-2010 Nisan arasında sadece 3G sözleşmesinde tanımlanan KOBİ firmaları ile yatırım miktarı 45 milyon TL civarında gerçekleşmiştir. Bu bağlamda KOBİ’lerinde içinde bulunduğu yerel şirketlerimizle birbirimizi tanımak, yaptığımız işbirliğini güçlendirmek ve daha ileri noktalara taşımak istiyoruz. Bunun en etkili yollarından biri de karşılıklı diyalog sürecini başlatan böyle bir platformdur.”

Toplantının açılış konuşmasını yapan TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C. Müjdat Altay: “TESİD yönetimi olarak, elektronik sanayinde çalışan firmalarımız, özellikle KOBİ niteliğinde olanlar için yeni iş olanakları yaratma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Otomotiv elektroniği ile başladığımız bu kapsamdaki ilk iş geliştirme toplantısının ardından, BTK'nın desteğiyle Vodafone ve üyelerimizi bir araya getirdik. Telekom pazarı 24 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip ve önümüzdeki dönemde büyümeye devam edecek. Bu paralelde dikey sektörlerin de daha etkin faaliyette bulunmaları, büyümenin daha fazla katma değer yaratılarak sürdürülmesini sağlayacaktır. Bu nedenle telekom sektörüne yönelik toplantılarımıza devam edeceğiz. Ayrıca savunma ve tüketici elektroniğinde de, önemli fırsatlar ve büyüme potansiyeli olduğuna inanıyor ve diğer iş geliştirme toplantılarımızı bu alanlarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Sektör olarak, BTK’nın desteğini her zaman aldıklarını belirten ve KOBİ’leri sahiplenerek Ar-Ge faaliyetlerini artırmak için elverişli ortamın yaratılması gerektiğini vurgulayan Altay elektronik sektöründe Ar-Ge harcamalarının sektör cirosuna oranının %2 olduğunu ve bunun Türkiye genelinin yaklaşık 2,5 katı olduğunu belirterek, "Kendi teknolojimizi kendi kaynaklarımızla üreten ve geliştiren bir ülke olarak, Ar-Ge harcamalarını tüm sektörlerde yüzde 2’lere çıkarabilirsek, Türkiye’nin global rekabette büyük avantaj elde edeceğine inanıyoruz.” dedi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim