Anlık Bildirim

Windows'un bir sonraki versiyonu: Longhorn

Windows XP'nin yerini ilerleyen yıllarda alması beklenen (2004-2005 gibi) Longhorn'la ilgili ilk kapsamlı inceleme Windows konusunda önemli otoritelerden biri olan Paul Thurrot'tan geldi.

Geliştirilme aşamasının başlarında olan Longhorn'un sürümü incelenmiş. Dolayısıyla Windows XP'den çok da farklı değil bu aşamada.

Önemli yeniliklere bakıldığı zaman giriş ekranına saat ve tarihin eklendiği görülüyor.

Sistem açıldıktan sonra Başlat menüsüne bakınca daha önce olmayan "My Contacts" ve "My Hardware" bölümleri göze çarpıyor. "My Hardware" device manager'ın kullanımı daha basit bir versiyonu. Bilgisayarımın ("My Computer") altına girilince artık diskler için grafiklerin de eklendiği belirtilmiş. Bunun dışında "Use breadcrumb bar" ve "Use Domain Folder Sharing Wizard" adlı özellikler klasör seçeneklerine eklenmiş.

En önemli yeniliklerden biri de klasörler için yeni bir gösterim şekli. Bu gösterim şeklinde dosya önizleme ile beraber dosya ayrıntıları ve diğer dosyalarda aynı anda izlenebiliyor. Bunlar haricinde "Display Properties" .NET tabanlı Avalon'u kullanmaya başlanmış ve masaüstüne XML tabanlı komponentleri (Saat, takvim, kontaklar vb.) yerleştirebileceğiniz "Sidebar" eklenmiş.

Henüz SQL tabanlı yeni dosya sistemi "WinFS" gibi özellikler eklenmemiş olan Longhorn'un daha kaatedeceği çok uzun bir yolu var. Dolayısıyla bu incelemede yer alan özellikler ileride çok büyük değişiklikler gösterecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim