Anlık Bildirim

Xiaomi 200W HyperCharge teknolojisi gelecek yıla ertelendi

Xiaomi, telefonları çok kısa sürede şarj edebilme yeteneğine sahip olacak HyperCharge teknolojisini gelecek yıla kadar erteledi. Bu mücize teknolojinin ayrıntıları haberimizde...

Xiaomi 200W HyperCharge teknolojisi gelecek yıla ertelendi Tam Boyutta Gör

Çinli akıllı telefon üreticileri, tüketici pazarındaki en hızlı şarj teknolojisine sahip olmak için kendi aralarında yarışa girmiş gibi görünüyor. Bu yarışı Oppo başlatmış olsa da, Xiaomi çılgın 200W şarj teknolojisiyle aradaki farkı genişletmeye çalıştı. Ancak şu an Xiaomi’nin zaman kazanmaya ihtiyacı var gibi gözüküyor. 200W HyperCharge teknolojisini gelecek yıla kadar üretime sokmayı planlıyorsa hızlı olması gerekiyor.

Akıllı telefon teknolojisindeki büyük gelişmelerin yokluğunda, üreticiler bunun yerine daha hızlı şarj oranlarını hedeflemeyi seçtiler. Bugünlerde zaten birçok üst düzey akıllı telefon 65W’da hızlı şarj sunuyor, ancak Oppo, Vivo ve Xiaomi, çitayı 3 basamaklı sayılara geçmek için zorluyor.

Geçen Mayıs ayında Xiaomi, HyperCharge teknolojisi adı altında gerçek bir güç gösterisi ile kendini aştı. 200W kablolu şarj ile 4.000 Mah bataryaya sahip bir telefonu sadece 8 dakika içerisinde sıfırdan %100’e çıkardı. Aynı telefonu tamamen şarj etmek için yalnızca 15 dakika süren 120W kablosuz şarj da aynı derecede etkileyici bulunmuştu.

HyperCharge teknolojisinin ne zaman çıkması bekleniyor ?

MyDrivers, Çin’deki teknoloji haberleri sızdıran kesim aracılığıyla, Xiaomi’nin bu etkileyici teknoloji hamlesinin planlarının sızdırıldığını bildiriyor. HyperCharge, Xiaomi Mi 12 serisi, büyük olasılıkla Mi 12 Ultra için mevcut olması hedefi ile Haziran 2022 civarında üretime girecek.

HyperCharge teknolojisinin etkileyici gücüne rağmen, büyük bir maliyeti var. Bir pil ömrünü, yalnızca iki senelik 800 şarj döngüsünde %20 oranında daha fazla ve daha hızlı azaltabileceği ortaya çıktı. Xiaomi, önümüzdeki zamanı pillere vereceği zararı azaltmak için bu şarj teknolojisini optimize etmek için harcıyacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim