Anlık Bildirim

1 Terabyte (1000 GB) kapasiteli ağ diski ; Tera Station

Günümüz ofisleri teknolojinin getirdiği nimetlerden sonuna kadar faydalanıyorlar. Şirketler bütün bilgilerini artık dijital ortamda tutmaktalar. Bu işi hızlandırma açısından oldukça etkili zira birbirine bağlı bilgisayarlar sayesinde bilgi hızlıca dağıtılabiliyor.

Bilginin dijital ortamda tutulması ulaşılabilirliği ve hızı arttırıyor fakat şirket büyüdükçe saklanacak ve yedeklenecek veri miktarıda orantılı olarak artmakta. Bir çok önemli bilgi ve plan dijital ortamda her an bozulabilecek disklerde tutulmaktalar. Düzenli olarak kayıt cihazları ile yedek almak bir çözüm fakat bu çok büyük boyutlardaki veriler söz konusu olduğunda yavaş ve maliyeti yüsek bir uygulama. Bu tür durumlarda yedekleme işini en hızlı ve maliyeti düşük bir şekilde halletmek için ağ diskleri kullanmak en iyi çözüm.

Tera Station, sunduğu 1 TB (1000 GB) depolama alanı ve Dört (4) farklı çalışma modu sayesinde yüksek kapasite ve güvenliği bir arada bulunduran bir ağ diski. Raid desteği kullanılmayıp standart olarak çalıştırıldığında 250 GB lık dört(4) adet Ultra ATA133 diski kullanıcılara paylaştırıyor. Raid 0 modunda iken bütün sabit diskleri tek bir sabit diskmiş gibi kullanan ve performansını katlayan ürün böylece 1 TB (1000 GB) kapasiteye ulaşıyor. Raid 1 aynalama modundada kapasitesi 500 GB a düşmekte ve üzerine veri yazılan iki (2) diskin bir diğer yedeği diğer iki (2) diskte saklanmakta. Böylece disklerden biri bozulsa dahi çalışmaya devam edilebiliyor.

Raid 5 moduda destekleyen ürün bu sayede hem en üst performansı hemde güvenliği bir arada sunuyor. Raid 5 modunda bir disk, diğer disklere yazılan bilginin adres bilgilerinin saklanması için kullanılıyor. Bu uygulama ile kapasite 750GB a düşüyor fakat Raid 1 modundan farklı olarak burada üç (3) disk çalıştığından performans fazla oluyor ve kapasite artıyor ayrıca disklerden biri bozulduğundada yine çalışmaya devam edilebiliyor. Bozulan disk geri konduğunda performans tekrar eski seviyesine dönüyor.

10 / 100 / 1000 Mbps hızlarında ağ bağlantısı kurabilen Tera Station ayrıca üzerinde USB 2.0 uyumlu dört (4) adet USB bağlantısı ile geliyor. Bu USB bağlantıları kullanılarak istenirse diğer harici disklerde USB portundan bağlanarak kapasite arttırılabiliyor. Yada üründe bulunan print server desteği sayesinde USB destekli yazıcılar kolaylıkla ağ kullanıcılarına paylaştırılabiliyorlar.

1 Terabyte (1000 GB) kapasiteli ağ diski ; Tera Station

HTML tabanlı ara yüzü sayesinde Windows, Apple yada Linux yüklü sistemlere oldukça kolay bir şekilde kurulabiliyor. 16,7 x 22 x 24 cm ebatlarında olan ürünün ağırlığı 7 kilo. Yaptığı iş düşünüldüğünde küçük bir ürün fakat biraz ağır. Üründe bulunan UPS desteği sayesinde elektrikler kesildiğinde ürün kendini güvenli bir şekilde kapatabiliyor. Aslında Tera Station için sadece iş ortamlarını düşünmemek gerek çünkü ürüne bağlanabilecek iki (2) adet USB TV alıcısı ile aynı anda farklı kanalları kaydetmek mümkün veya uyumlu bir medya oynatıcı sayesinde içerisindeki medya dosyalarını televizyonda izleyebilirsiniz. Geleceğin dijital evlerinde bu tip bir ürün için yer olacaktır.

999$ yurt dışı fiyatı ile önümüzdeki aydan itibaren mağazalarda yerini alacak olan ürün yüksek fiyatı ile her ne kadar sadece iş yerleri içinmiş gibi gözüksede HDTV nin hayatımıza girmesi ile ileriki zamanlarda evlerde multimedya kayıt ve depolama alanı olarakta kullanılabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim