Anlık Bildirim

100 gün su altında duran adam 20 yaş gençleşti

Amerikan bilim adamı Dr. Joseph Dituri, 100 gün boyunca suyun altında 9 metrekarelik yerde kalmasının ardından vücut yaşının 22 yaş gençleştiğini resmen kamuoyuna açıkladı.

100 gün su altında duran adam 20 yaş gençleşti Tam Boyutta Gör

Amerikan bilim adamı Dr. Joseph Dituri, 100 gün boyunca suyun altında 9 metrekarelik yerde kalmasının ardından vücut yaşının 22 yaş gençleştiğini resmen kamuoyuna açıkladı.

100 gün boyunca su altında yaşayan bilim insanı Dr. Joseph Dituri, su altında kaldığı süre ardından vücut yaşının 22 yıl gençleştiğini açıkladı.

ABD Donanması'ndan emekli bilim insanı Dituri geçen yıl 100 günlük zorlu mücadelesini tamamladı. Bilim insanı, 9 metrekarelik bir alanda tam 100 gün boyunca yaşadı ve Guiness Dünya Rekoru'nu kırdı.

Bilim insanının amaçlarından biri, 100 gün boyunca su altında yaşayan bir insanın basınç ardından vücudunda ne gibi değişikler olacağını araştırmaktı. 2023 yılında Mart ayında suyun altına giren ve Haziran ayında çıkan Dituri, deney boyunca tıbbi uzmanlar ve psikologlar tarafından sürekli olarak izlendi.

100 gün boyunca boş kalmayan doktor, denizde olduğu sırada öğrencilerine ders vermeye devam etti suda bulunan tarafından tek hücreli bir organizma dahi keşfetti. Bunun yepyeni bir tür olduğunu belirten bilim insanı, "İnsanoğlu buraya binlerce kez daldı - bu organizma ise hep buradaydı. Sadece biz bakmadık" dedi.

Geçen yıl Haziran ayında yeniden yüzeye çıktığında bilim adamı, kromozomlar üzerinde bulunan ve genellikle yaşam süresinin uzatılmasıyla bağlantılı yapılar olan daha uzun telomerler de dahil olmak üzere sağlığının pek çok alanında iyileşme olduğunu iddia etti.

Dr. Dituri, "Şu anda 56 yaşındayım. Biyolojik yaşım 44'tü. Sudan çıktığımda ise bedensel yaşım 34'e düşmüştü. Yani kendi yaşımdan 22 yaş daha genç bir duruma geldim" dedi.

Yolculuk hakkında psikologlar, "Bu izole edici, kapalı ve aşırı bir ortam. Ve insanlar olarak, gezegenimizi genişleteceksek, gezegenler arası yolculuk yapacaksak bu ortamda nasıl yaşayacağımızı gerçekten anlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı

Dr. Dituri, geçtiğimiz Haziran ayında sualtı görevinden çıktığında, kan testlerinin vücudundaki tüm iltihap belirteçlerinde yüzde 50 azalma olduğunu gösterdiğini de ifade etti.

Bilim adamı aynı zamanda 73 günlük eski rekoru geçerek su altında en fazla gün geçirme dalında Guinness Dünya Rekoru sahibi oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12403 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
deney, bilim adamı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim