Anlık Bildirim

3D Mark API Overhead testine Vulkan desteği

DirectX 12 ve Vulkan arayüzlerinin aynı donanımda nasıl bir performans mücadelesine girdiğini görmek isteyenler Futuremark'ın yeni 3D Mark API Overhead testine bakabilir.

Daha kaliteli ve akıcı grafik içeriklerinin ortaya çıkmasını sağlayan Vulkan arayüzü pek çok donanım veya yazılım üreticisi tarafından ürünlerine eklenmeye başladı. Diğer taraftan benchmark testleri de yeni arayüze yavaş yavaş ısınıyor.

3D Mark API Overhead

Futuremark’a ait 3D Mark API Overhead özellik testi artık Vulkan desteği de sunuyor. Böylece kullanıcılar DirectX 12, DirectX 11 ve Vulkan arayüzlerinin performanslarını doğrudan karşılaştırma imkanına sahip olacaklar.

3DMark API Overhead testi ekranda çizilen nesnelerin sayısını sürekli arttırarak modern programlama arayüzlerinin performansını ölçüyor. Kare hızı 30 kare/saniye altına düşmeden önce saniyede elde edilen nesne çizimi testin sonucunu belirliyor.

Testin amacı belirli bir sistemde farklı programlama arayüzlerinin görece performanslarını ölçebilmek. Diğer türlü genel amaçlı bir GPU benchmarkı değil yani farklı üreticilerin ekran kartlarını karşılaştırmakta kullanılmıyor.

3DMark API Overhead testi 3DMark Advanced ve Professional sürümlerde yer alıyor. Basic sürümde veya Steam demosunda ise yer verilmiyor.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim