Anlık Bildirim

İşitmeyi %100 oranında geri kazandıran 3D baskılı kulak zarı onarım yaması pazara hazır

Harvard Üniversitesi'ndeki biyomühendisler, işitme kaybını tamamen ortadan kaldıran 3D baskılı kulak zarı onarım yaması geliştirdi. PhonoGraft, pazara girmeye hazır durumda.

3D baskılı kulak zarı onarım yaması pazara hazır Tam Boyutta Gör

Kulak zarındaki delikler ağrıya ve işitme kaybına yol açtığı gibi onarılması oldukça zor olabiliyor. Harvard Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, çığır açan bir işitme restorasyon teknolojisi olan PhonoGraft'ı tanıttı. Biyolojik olarak parçalanabilen polimer bazlı mürekkepten yapılmış, 3D baskılı bir kulak zarı onarım yamasından bahsediyoruz.

Yeni implant, kulak arkasından kesi gerektiren mevcut ameliyatların aksine, bir endoskop kullanılarak kulak kanalına yerleştiriliyor. Yapı olarak doğal kulak zarını taklit eden PhonoGraft, örümcek ağı veya bisiklet tekerleği gibi görünüyor. Bu desen, ses dalgalarına tepki olarak titreşmesine izin veriyor.

3D baskılı kulak zarı onarım yaması pazara hazır Tam Boyutta Gör

Sonuç muazzam: Yeni kulak zarı dokusu oluştu

Biyomühendisler, PhonoGraft'ı kulak anatomisi ve işitme aralığı insanlarınkine benzer olan çinçillalar üzerinde test etti. Takıldıktan üç ay sonra, yapay zar sadece işitme duyularını geri kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda hayvanın kendi hücrelerinin yenilenmesine de yardımcı oldu.

3D baskılı kulak zarı onarım yaması pazara hazır Tam Boyutta Gör

Yapılan muayenelerde implantın yerinde, sesi iletebilen ve patojenlere karşı normal bariyer işlevi sağlayan yeni kulak zarı dokusu oluştuğu görüldü. Geliştirme ekibi şu anda PhonoGraft'ı insan hastalara sunmak için FDA onayı almaya çalışıyor.

Gerekli izinler alındığında PhonoGraft, gelecek yılın sonunda veya 2023'ün başlarında KBB (Kulak, Burun, Boğaz) cerrahlarına pazarlanabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13267 kez okundu.
42 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PhonoGraft, kulak zarı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim