Anlık Bildirim

50 milyar dolarlık anlaşmada imzalar atıldı: PSA ve FCA birleşti

PSA Grubu ve Fiat Chrysler'in güçlerini birleştirdiği, satış adedi bakımından dünyanın dördüncü büyük otomotiv üreticisinin ortaya çıkacağı anlaşmada şimdi AB Komisyonu'nun onayı bekleniyor.

50 milyar dolarlık anlaşmada imzalar atıldı: PSA ve FCA birleşti Tam Boyutta Gör

PSA Grubu ve Fiat Chrysler (FCA) birleşmesinde imzalar atıldı. Yaklaşık bir ay süren görüşmeler sonucunda uzlaşmaya varan taraflar, yüzde ellişer paya sahip olacakları bağlayıcı anlaşmayı imzaladılar. Merkezi Hollanda’da olacak yeni şirket PSA CEO’su Carlos Traves ve Fiat yönetim Kurulu Başkanı John Elkann tarafından yönetilecek.

Toplam 50 milyar dolar değerindeki anlaşmanın ardından PSA ve FCA, dünyanın en büyük 5 otomotiv üreticisi arasındaki yerini almış olacak. Söz konusu birleşme sayesinde iki tarafın toplam satışları 9 milyon adede yaklaşacak. Böylelikle Volkswagen Grubu, Toyota ve Renault-Nissan ittifakının ardından dördüncü büyük haline gelecek. 2018 yılı satışlarına göre FCA 4.8 milyon adetle sekizinci, PSA ise 3.9 milyon adetle dokuzuncu sırada yer alıyor.

Yapılan anlaşmayla birlikte PSA, FCA’nın Jeep, Dodge ve Ram gibi markaları sayesinde Kuzey Amerika pazarında etkili olma şansı yakalayacak. FCA ise ortağının modern araç platformlarını ve motorlarını kullanarak, gittikçe katılaşan emisyon kurallarına daha kolay uyum sağlayabilecek. Söz konusu birleşme için AB Komisyonu’ndan da onay bekleniyor.

Geçtiğimiz ay yapılan ilk açıklamalarda, FCA’nın robotik birimi Comau’nun birleşme dışında kalacağı söyleniyordu. Dün yapılan yeni açıklamada söz konusu birimin de birleşmeye dahil edildiği belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11388 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
psa ve fca, fiat chrysler ve fiat ve peugeot birleşiyor mu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim