Anlık Bildirim

AB elektrikli araçların yayalar için uyarı sesi çıkarmasını istiyor

AB elektrikli araçların yayalar için uyarı sesi çıkarmasını istiyor

Elektrikli otomobiller çok yavaş da olsa bir büyüme içerisinde ve trafikte her geçen gün daha fazla elektrikli araca rastlanıyor. Elektrikli araçlar benzinli araçlara göre yakıt anlamında ve doğanın korunması anlamında daha avantajlı. Ayrıca bu araçların motorları oldukça da sessiz çalışıyor. 

Bu da bir avantaj olarak görülse de yaya tarafında aynı şeyi söylemek mümkün değil. Avrupa Parlamentosu geçen hafta gündeme getirdiği bir kanun teklifinde elektrikli araçların yayaların dikkatini çekmek adına birtakım sesli uyarılar vermesini istiyor.

Avrupa Komisyonu aslında yıllardır bu konu üzerinde tartışmalar yapıyordu. Hem benzinli araçların çıkardığı yüksek gürültünün azaltılması hem de elektrikli araçların uyarı sesi vermesi kanuni olarak zorunlu hale gelecek.

Özellikle yayaların elektrikli araçların yaklaşması esnasında herhangi bir ses duymadığı için dikkat edememesi ve kaza geçirmesi ihtimali nedeniyle böyle bir düzenlemeye gidiliyor. Avrupa Parlamentosu en geç 2017 yılında ilgili taslağı yasalaştırmak istiyor. 2019 yılında da Avrupa'da satış yapan tüm otomotiv üreticileri elektrikli araçlarına sesli uyarı sistemi koyacak. Ayrıca benzinli araçlarda motor gürültüsünün azaltılması da 2016 yılında zorunlu hale gelecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim