Anlık Bildirim

AMD, Catalyst sürücüsünü baştan aşağı yeniledi

AMD yaklaşan Radeon HD 6900 lansmanı öncesinde kullanıcı arabirimini tamamiyle yenilediği ve ekstra özellikler kazandırdığı Catalyst sürücü paketinin yeni yüzünü de gösterdi. Kullanıcı arabirimleri geliştirme konusunda sektörün deneyimli firmalarından Infusion ile iş birliğine giden AMD, daha kolay kullanılabilen verimli ve efektif bir kullanıcı arayüzü hazırladığını belirtiyor. Tasarımında internet tarayıcıların kullanım özelliklerinden esinlenilen yeni arayüzde sezgisel, görev tabanlı özellik keşfine önem verildiği belirtiliyor.

Hızlı navigasyon özellikleri, yeniden boyutlandırılabilir arayüz ve özelliklere tek tuşla erişim gibi özellikler ekseninde geliştirilen yeni kullanıcı arabiriminde, görselliğe ek olarak kullanıcıların sahip oldukları ekran kartından en yüksek seviyede istifade edebilmelerinin amaçlandığı belirtiliyor. Geliştirilmiş oyun deneyimi, daha iyi video yetenekleri ve daha verimli güç tüketimi gibi detayların ön plana çıktığı yeni sürücü tasarımında, haftalık olarak yayınlanacak AMD Catalyst Application Profile (CAP) güncellemeleriyle kullanıcılara, en son uygulama profilleri sunularak oyunlarda en yüksek multi GPU performansının sunulması hedeflenirken aynı zamanda, en yeni oyunlarda gelişmiş AA desteğinin aktif edilmesi de amaçlanıyor. Öte yandan AMD'nin Catalyst sürücü paketinin bundan böyle Radeon HD 6800 ve 6900 serisi ekran kartları için DivX Plus Codec Pack içereceği de açıklandı.

AMD'nin yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Ben Bar-Haim açıklamasında "Bugün duyurduğumuz AMD Catalyst yazılım güncellemeleriyle, endüstrinin en iyi grafik çözümlerinin daha iyi performans göstermesine katkı sağlarken, aynı zamanda en yüksek seviyede stabilite ve güvenilirlik sunmayı sürdürüyoruz." dedi. Ben Bar Haim açıklamasının devamında, aylık düzenli periyotlarla yayınlanan ana sürücü güncellemelerinin ise artık sadece grafik çözümleri için değil aynı zamanda Fusion işlemcileri için de performans geliştirmeleri sunacağını açıkladı. AMD'nin yeni sürücü tasarımı ilk olarak Catalyst 10.12'nin ön-izlem sürümü ile sahneye çıkacak ancak resmi kullanımı 2011'de başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim