Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7970 GHz Edition'ı duyuran ilk üretici Club3D oldu

Geçtiğimiz günlerde lanse edilen ve tek grafik işlemcili ekran kartı pazarında liderliği yeniden AMD'ye getiren Radeon HD 7970 GHz Edition modeli için kendi modelini duyuran ilk üretici Club3D oldu. AMD'nin referans tasarımına sadık kalan Hollanda merkezli üreticinin yeni modeli, 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Tahiti XT grafik yongasını kullanıyor.
CGAX-7977SO model koduna sahip olan DirectX 11.1 destekli ekran kartı, standart olarak 1000MHz'de görev yapıyor ve PowerTune Boost özelliği ile 1050MHz'e kadar otomatik olarak çıkabiliyor. Bellek çalışma frekansı 6000MHz olan ekran kartı aynı zamanda 384-bit bellek veri yolu desteği ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesi gibi özelliklere de sahip.
AMD'nin yeni nesil Graphics CoreNext mimarisini kullanan ekran kartı 2048 paralel işlem birimine, 128 doku ünitesine ve 32 ROP'a sahip. PCI Express 3.0 arabirimini destekleyen ekran kartı, ihtiyaç duyduğu gücü ise 6pin ve 8pin güç konnektörlerinden alıyor. Crossfire desteği de sunan ekran kartı, DVI, HDMI ve çift Mini DisplayPort konnektörü ile geliyor.
Ocak ayında piyasaya çıkan Radeon HD 7970 modeli ile kıyaslandığında GHz Edition kodlu yeni versiyonun fiziksel özellikler ve genel tasarım anlamında farklı olmadığını söyleyebiliriz. Daha yüksek GPU ve bellek frekansı ile PowerTune Boost özelliği ile farklılaşan HD 7970 GHz Edition, Club3D markası altında AMD'nin orjinal fiyatıyla yani 499$'dan çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim