Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Alcatel One Touch Pixi 3 (10) incelemesi "Ekranı iyi, klavyesi keyifli, fiyatı da uygun"

Bu videoda Alcaltel One Touch Pixi 3, 10.1 inç ekranlı tableti inceliyor, klavyeli kılıfını değerlendiriyor, yonga ve batarya performansını sınayıp pratik koşullardaki deneyimlerimizi aktarıyoruz.
Uygun fiyatlı bir tablet arayıp da bu incelemeye denk geldiyseniz eğer doğru adrestesiniz. Klavyeli kılıfıyla beraber One Touch Pixi 3’ün fiyatı 400 lira civarında, beklentileri de fiyat segmentinde tutmak gerek diyerek incelememize başlayalım.

Sade ve şık bir şekilde toplanmış iki kutunun birinden tabletin kendisi, ekran koruyucu bir jelatin çekilmiş halde, keşke tutacağı olmasaydı, diğerinden de klavye çıkıyor. Ayriyeten 5V 2A gücünde bir adaptör ve 80cm uzunluğunda diri bir Micro USB kablo geliyor, açıkçası Android’li bir dizüstü çözümü olarak düşünülüp daha uzun bir kablo verilebilirmiş.

25.5cm boyunda 15.5cm eninde ve 9.5mm kalınlığındaki tablet 495 gram ağırlığında, segmenti rakiplerinden altta veya üstte kalır bir yanı yok. Kılıfıyla, klavyesiyle beraber taşır kullanırsanız 2.1cm kalınlığında ve 985gram, yani 1KG ağırlığında Android’li bir dizüstünüz oluyor diyebiliriz.

Dizüstü kısmından kılıf sorumlu, deri dokulu suni deri malzemeden imal edilmiş, mıknatıslarla gayet güzel açılıp kapanan, masaüstünde formu bozulmadan duran bir kılıf, dizüstünde özen göstermeniz gerek. İçinde Türkçe tuş dizilimli, altı mıknatıslarla tutunması için metal, üstü plastik gövdeli bir klavye var, isterseniz kılıftan ayırıp başka cihazlarla kullanabiliyorsunuz, 10 metreye kadar destekli. Geri dönütleri ve tuşların derinlikleri gayet iyi, bu incelemeyi keyifle yazdım.
Multimedya tuşları, kilit tuşu, çoklu görev menüsü gibi tuşlarla tableti klavyeden tam fonksiyonel bir şekilde yönetebiliyorsunuz. Bazı tuşlardan kimi zaman çıtır çıtır sesler gelse de genel olarak bir kütüphanede kullanabileceğiniz kadar sessizler. Tablete bluetooth üzerinden bağlanan klavye için kağıt üstünde 180mah 72 saat kullanım süresi yazılı, ben 2 haftadır kullanıyorum, günde 3-4 saat kullanımla pratikte 2.5 hafta civarı bir kullanım süresi ediyor. Kılıfın tek eksisi tableti aşırı sıkı tutması, takması çıkarması zor, haliyle düşünce de kılıftan uçup gitmiyor.

Tabletin çerçeveleri, alt üst boşlukları olsun normal görünüyor, üstte VGA çözünürlükte bir kamera var, butonlar da sanal butonlar. Sağında basması biraz zor açma/kapama ve ses ayarı butonları, bir de 64GB’ kadar destekli Micro SD kart girişi var, üstünde ise Micro USB ve 3.5mm jack var, çıkış gücü yeterli.

Tabletin arkası görünümü de hissi de kumlu plastik malzemeden, hafiften esniyor ama rahatsız edecek kadar değil. Sırıtmayan Pixi logosu ve aşağıda sertifikasyon bilgileriyle hoparlör var. Sol üstteki kamera 2MP çözünürlüğünde, sabit odaklı ve açıkçası pek bir şey beklememek gerek, ön kamerası da aynı şekilde.

10.1 inç 1280x800 çözünürlüğündeki TFT kapasitif ekranın kasaya oranı %74.8, 149 ppi piksel yoğunluğu elde edilmiş, öyle süper net değil ama bir şeyler okurken müteessir de olmuyorsunuz. Renk canlılığı ve gamutu anlamında yeterli seviyesinde, beyazlar beyaz, siyahlar derin, bakış açılarında mütessir olunacak seviyede bir renk sapması yok. Maksimum ışığı ise yüksek, açık ve kapalı alanlar için fazlasıyla yeterli, gerçi biraz yansıyor. Video içerik tüketmek veya günlük kullanım için yeterli bir ekran diyebiliriz genel olarak.

Bu ekrana Mediatek’in 32-bit 28nm MT8127’si güç veriyor, 4 enerji tasarrufu odaklı eski nesil Cortex A7 çekirdeği 1.3GHz’e kadar çıkabiliyor. Grafik tarafında Mali 450’nin dört çekirdekli versiyonu var.

Oyun performansı yeterlinin biraz üstünde, Real Racing 3’te kare/saniyenin azaldığını hissettiğiniz sahneler olsa da oynanabilir kalıyor, Modern Combat 5’te de hızlı nişan alacak, oyundan keyif alacak kadar oynanabilir performans aldım, eğlence odaklı basit grafikli oyunlarda ise akıcı. MT8127’nin doğası gereği tablet pek ısınmıyor, ısıya bağlı bir hız düşüşü yok.

Tablette 1GB RAM ve 8GB dahili depolama var, fiyatı segmentindeki 10 inç ekranlı tablet için çok sıradışı değil ama yetersiz, sistem dosyalarından sonra geriye 4.4GB kaldığı için Micro-SD kartla hafızayı arttırmak şart.

Android 5.0.1 Lollipop üzerine kurulu arayüzde herhangi bir özelleştirme yok, en azından dizüstü formundaki kullanım için çift pencere olabilirmiş ama o tarafta da 1GB RAM gibi bir sınır var. Turkcell uygulamalarının yüklü geldiği arayüz, ki kaldırılabiliyorlar, bu güzel, çok seri değil, birden fazla uygulama açık olduğu vakit durup beklediği, hissizleştiği zamanlar olabiliyor ama bu MT8127 ve 1GB RAM’li, 400 liralık bir tabletten beklediğim düzeyde bir performans, aksi bir durum yok.
Arkayüzünde mono bir hoparlörü var, ses yüksekliği yeterli sınırında, dizi-film izlerken şöyle bir iki tık daha yükseltebilsem diyorsunuz açıkçası, netlik anlamında bir sıkıntısı yok, distorsiyon oluşmuyor, bass seslerin üzerinden geçiyor.

Wi-Fi çekim gücü gayet iyi, evimin dışındaki ağlara da sıkıntı yaşamadan bağlanabildim, bağlantı stabil sürdü.
10 inç bir tablette 4060mAh batarya, açıkçası kağıt üstünde rakiplerine kıyasla düşük. %50 ekran ışığıyla ki kapalı alanlar için hayli parlak oluyor, internette sörf ve mail takibi yapıp, sosyal medyaya takıldığınız, yazı yazdığınız bir senaryoda 4.5 saat kadar ekran süresi alabiliyorsunuz, bir telefon olsaydı günü çıkarmak için yeterli diyebilirdim ama bir tablet için pek iyi bir süre değil.
Wi-Fi’ı kapatıp %50 ekran ışığı ve %100 ses ile 6.5 saat civarı 720P video izleyebildim, uzun yolcukluklarda kurtarmaz belki ama gün içerisindeki seyahatlerde işinizi görür. Ekleyelim, tablet 2.5 saat civarında şarj oluyor.

Alcatel One Touch Pixi 3, kılıfı ve kullanışlı klavyesiyle fiyat segmentinden ayrılıyor diyebiliriz, başka bir tablet alıp sonra da klavyeli bir kılıf almak zor değil tabii ama tabletle tam uyumlu, bir ekrandan bir klavyeden kontrole mecbur bırakmayan klavye benim gibi gün içerisinde bol bol yazı yazanların hoşuna gidecektir. MT8127 yongası ve 1GB RAM’i ile pek akıcı bir performansı yok ama dediğim gibi, segmentinde durum az çok böyle. 50-100 lira üstünde, lakin yüzdeye vurunca %25’i ediyor, özellikle RAM ve depolama anlamında daha başarılı rakipleri olduğunu belirtelim, depolama en azından 16GB olabilirmiş.

Uzun lafın kısası, Micro SD kart takıp dizi-film izleyeceğim ekranı bakış açıları iyi, ışık şiddeti yüksek olsun, gün içerisinde bol bol yazı da yazıyorum klavye önemli, bataryası da günü kurtarsa kafi, hepsinden öte uygun fiyatlı bir tablet arıyorum diyorsanız eğer Alcatel OneTouch Pixi 3 işinizi görecektir diye düşünüyorum.

Böylelikle bir inceleme videomuzun daha sonuna gelmiş olduk, bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim