Anlık Bildirim

Analiz : PC kullanıcılarının yüzde 37'si aktivitelerini mobile taşıdı

Analiz : PC kullanıcılarının yüzde 37'si aktivitelerini mobile taşıdı

 İlk yıllarında sadece görüşme ve mesajlaşma işlerimizi hallettiğimiz cep telefonları, akıllı telefonların da devreye girmesiyle internet, sosyal ağ, not alma, yapılacak listesi, ajanda tutma, bankacılık işlemleri, mail gönderme gibi sayısız gündelik işlemi de üstlenir hale geldi. Bu bakımdan da mobil platformlar yeni yatırım alanı oldu.

NPD tarafından yapılan bir araştırma, içeriklerine PC üzerinden erişen kullanıcıların yüzde 37'sinin artık bu işlemleri tablet ve akıllı telefonlar üzerinden yaptığını ortaya koydu. Kullanıcıların mobil platformlara taşıdığı iki en büyük işlem ise internette gezinti ve Facebook hesabını ziyaret oldu.

Araştırmaya katılan tablet kullanıcılarının yüzde 27'si internet erişimi için masaüstü bilgisayarını daha az kullandığını, yüzde 20'si ise Facebook hesabını ziyaret için masaüstü bilgisayarını daha az kullandığını belirtti. Mobil platformlara taşınan diğer önemli işlemler ise oyun oynama, kitap okuma ve dergi okuma şeklinde sıralandı.

Akıllı telefon kullanıcılarının ise yüzde 27'si internet ve Facebook erişimini bilgisayarlarından daha az yaptıklarını ifade etti. Ayrıca akıllı telefonlar ile en çok yapılan işlemlerden ikisi fotoğraf gönderme ve fotoğraf yükleme oldu.

Ancak internet kullanımı yine de yüzde 75 ile PC kullanıcıları arasında en çok yapılan işlem. Akıllı telefon kullanıcıları yüzde 61, tablet kullanıcıları da yüzde 53 oranında cihazlarından internete giriyor. Facebook etkileşimi ise PC üzerinden yüzde 63, akıllı telefondan yüzde 55, tablet üzerinden yüzde 39 şeklinde.

Ayrıca akıllı TV konsepti de internet bağlantılı cihazlar arasında önemli bir rol oynamaya başladı. Akıllı TV kullanıcılarının yüzde 21'i Netflix, Hulu gibi servisler üzerinden video akışları izlediklerini belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim