Anlık Bildirim

Android Wear: Giyilebilir cihazlar için Google'ın yeni işletim sistemi versiyonu

Android Wear: Giyilebilir cihazlar için Google'ın yeni işletim sistemi versiyonu
Teknoloji dünyasının belki de son dönemdeki en popüler konusu, giyilebilir teknolojiler. Apple, Google, Sony, Intel ve daha pek çok firma, mobil teknolojileri giyilebilir ürün ve aksesuarlar üzerinden daha kullanılır kılmayı hedefliyorlar. İşte bu hedef doğrultusunda uzun süredir çalışmalar yürüten Google, yaptığı resmi açıklamayla giyileyebilir teknolojik cihazlar için Android Wearable adını verdiği Android işletim sisteminin özel bir versiyonunu tanıttı.
İlk etapta akıllı saatler için anons edilen yeni işletim sistemi, aynı zamanda önemli özellikleri de beraberinde getiriyor. Google tarafından altı çizilen ilk özellik, fitnes. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Android Wear işletim sistemine sahip cihazlar ile gerçek zamanlı hız, mesafe ve saat i ile birlikte yürüme ya da koşu gibi aktivite türlerini gerçek zamanlı olarak görebileceğiz. Bir başka dikkat çekici nokta ise Google Now özelliğinin de sisteme dahil edilmiş olması. Bu sayede işletim sistemini kullanan akıllı saatler, Google Now üzerinden hatırlatma uyarlarını otomatik olarak alabilecekler. Bilindiği üzere Google Now, Google servisleriyle entegre çalışıyor ve başta randevular olmak üzere pek çok konu hakkında hatırlatma yapabiliyor.
Android Wear tabanlı akıllı saatler, Android tabanlı akıllı telefonlara bağlanarak tüm bildirimleri gösterebilecek. Aynı zamanda kullanıcılar saate, "Ok Google" diyerek sesli arama fonksiyonunu kullanabilecek. Multi Screen yani çoklu ekran özelliğine de dikkat çeken Google, akıllı saat üzerinden Chromecast cihazının kontrol edilebileceğini yani eğer bu cihaza sahipseniz bağlı olduğu ekranı da kontrol edebileceğimizin sinyallerini veriyor. 
Google yaptığı açıklamayla aralarında Asus, HTC, LG, Motorola ve Samsung'un yer aldığı iş ortaklarıyla Android Wear tabanlı cihazlar üzerinde çalıştığını duyurdu. Gelen bilgilere göre ismi geçen üreticiler arasında ilk olarak LG'nin hazırladığı akıllı saati pazarda görebiliriz. Nexus programı çerçevesinde Google ile ciddi bir yakınlık içerisine giren LG, Android Wearable tabanlı cihaz ile şu anki akıllı saatler arasında ilk gerçek "Android Saat" modelini lanse edecek. Akıllı cihaz üreticilerine ek olarak bir aksesuar olarak klasik saat üretiminde popüler olan Fossil firması da bu yılın sonlarına doğru Android işletim sistemli modelini kullanıcılar ile buluşturacak. 
Google Glass'dakine benzer bir arayüz ile Android işletim sisteminin çok özel bir versiyonu şeklinde tasarlanan Android Wear, gelecekte çok ses getirecek gibi görünüyor. Şu aşamada Google çok fazla bilgi açıklamazken, yakın gelecekte akıllı saatlerin dışında farklı alanlarda da yeni işletim sisteminin kullanılmasını bekleyebiliriz. Apple'ın hazırlıklarına devam ettiği IOS tabanlı akıllı saatte piyasaya çıktığı vakit, iki işletim sistemi arasındaki rekabetin bileklere taşacağını ve saat konusunda da yeni bir dönemin kapılarının aralanacağını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10990 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, Android ve
2 etiket daha google android wear
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim