Anlık Bildirim

App Store önemli değişikliklere uğruyor

iOS platformunun uygulama mağazası App Store, WWDC 2016 geliştirici konferansının başlamasına günler kala, geliştiricileri sevindirecek önemli değişikliklere sahne oluyor.

WWDC 2016 geliştirici konferansının başlamasına henüz süre var ancak Apple, yapacağı yenilikleri şimdiden görücüye çıkarmaya başladı. Emektar App Store uygulama mağazası, geliştiricilere yönelik olarak önemli değişikliklere uğruyor.

Aslında sadece geliştiricilere değil Apple’a yönelik olarak da görebiliriz zira bir kazan-kazan stratejisi söz konusu. Uygulama mağazalarında milyonlarca yapım olduğu için, arama sonuçlarında ön plana çıkmak oldukça zor. Bu noktada Apple reklam seçeneği sunmaya başladı.

Artık App Store üzerinde bir arama yaptığınızda, kelime ile ilişkili reklam uygulamaları da sonuç listeleri arasında yerini alacak. Apple, her sayfa için bir reklam uygulaması konacağını ifade ediyor. Böylece geliştiriciler, daha kısa yoldan kullanıcıya ulaşma imkanına sahip olacak ve bu da, indirme sayısı olarak geri dönecek.

Arama reklamlarında sabit bir fiyatlandırma yok. Sayfa numaralarına göre, reklam alanları açık artırmaya çıkarılacak. Apple, geliştiricilere yönelik en adil yaklaşımın bu olduğunu savunuyor.

Diğer yenilik ise otomatik abonelik erişiminin faaliyete geçmesi. Geliştiriciler, daha önce bir kere sattıkları bir hizmetin devamı için sürekli kullanıcıya talepte bulunmak zorunda kalıyordu. Yeni sistemde, artık aylık veya yıllık olarak kullanıcıların hizmete abone yapılması mümkün olacak. Böylece, ödemeler otomatik olarak alınacak ve sürekli kullanıcıya talepte bulunma ihtiyacı da ortadan kalkmış olacak.

Ayrıca abonelik gelirlerinde de yüzde 30 payı Apple alacak ancak ilk yılın ardından bu oran yüzde 15'e inecek. Özellikle abonelik kazanma konusunda geliştiricilere teşvik olacağı düşünülüyor. Yeni özelliklerin WWDC 2016 sonrasında aktif olması bekleniyor. 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim