Anlık Bildirim

Apple sözleşmelerde sızıntı yapan firmalara tazminat maddesi ekliyor

Apple sözleşmelerde sızıntı yapan firmalara tazminat maddesi ekliyor

Son dönemde yeni iPhone ve iPad modellerine ait video incelemeler de dahil pek çok sızıntı gündeme gelmiş ve bunların çoğu da doğru çıkmıştı. Apple'ın sızıntılar ile ilgili tedbir alamadığı düşünülürken firmanın aslında takip ettiği bir politika olduğu ortaya çıktı.

Apple'ın yeni iPhone modellerine safir panel sağladığı iddia edilen ancak daha sonra bunun iyon alaşımı ile sağlamlaştırılmış cam olduğunu açıklayan GT Advanced Technologies, firmaya da tabiri caizse yaklaşık 600 milyon dolar borç takarak iflas koruma başvurusunda bulunmuştu.

Firma safir ekran üretim tesislerini kapatırken, satılması için de çalışmalara başladı. iPhone modellerinde safir ekrana yer verilememesinin bu iflas olduğu iddia ediliyor. 

GT Advanced Technologies firmasının doldurduğu başvuru evraklarında ise ilginç bir hüküm ortaya çıktı. iOS cihazları ile ilgili herhangi bir sızıntı yaşanması halinde firma Apple'a 50 milyon dolar ceza ödemekle yükümlü. Firma bu anlaşmanın geçersiz sayılması ve cezaların iptal edilmesi için ayrı bir dava daha açmış durumda. Zira iPhone 6 modellerinin safir ekran dayanıklılık testleri de internete sızdırılmıştı. Firma cezalardan kaçınarak muhtemel bir satış esnasında sicili kirli bir durumda olmak istemiyor. 

Apple'ın bu anlaşmayı muhtemelen tüm tedarikçi firmalarla yaptığı tahmin ediliyor. Ancak şimdiye kadar hangilerinin sızıntı yaptığı tespit edildi ve hagnilerine bu cezalar uygulandı bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim